abonneren

TouchNote T1028G

Van leverancier Advance Technology in Heemstede krijgen we de Gigabyte TouchNote T1028G ter test. Een handige tablet-netbook compleet met touch-screen.

Leuk is dat u met de T1028G overal internet op kunt. Hiervoor hebt u uiteraard wel een mobiel-internetabonnement nodig, maar in het gedeelte waar u de (dikke) accu plaatst, is ook een klein kaartslot aanwezig waarin u uw simkaart kunt plaatsen. Via de Gigabyte Smartmanager kunt u gemakkelijk opties in- en uitschakelen om zo eventueel batterijkracht te besparen. Ook kunt u via dit menu een virtueel toetsenbord oproepen als u de netbook in tabletmodus gebruikt. De prestaties zijn niet heel hoog, maar het apparaat is snel genoeg voor zakelijk en normaal computergebruik (zonder gaming). Het touchscreen werkt erg prettig, hoewel de hoeken van het scherm wel wat donkerder zijn. Dit is verder niet storend, maar het valt op dat het centrum van het scherm het helderst is. Advance Technology levert de TouchNote behoorlijk schoon op. Alleen een trial van Office 2007 (60 dagen) en Adobe reader zijn meegeleverd. Verder is er wel een installatie-icoon op de desktop voor Norton Internet Security, maar deze is niet voorgeïnstalleerd. Daar kunnen andere fabrikanten een voorbeeld aan nemen! Overigens is de TouchNote met dezelfde specificaties ook zonder 3G-optie verkrijgbaar. Deze versie is € 75 goedkoper.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • schoon systeem
  • touch screen
  • eventueel mobiel internet
  • vormgeving ietwat lomp
De TouchNote T1028G is een uitstekende tablet-netbook die prettig werkt. De vormgeving vinden niet strak, maar dit is geheel persoonlijk. De TouchNote is in ieder geval een prima apparaat wat breed inzetbaar is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie