abonneren

Toshiba Satellite A665

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het eerste 3D-gamingnotebook hebben we in PCM 8 al van Asus voorbij zien komen. Maar Asus is niet de enige die 3D-notebooks uitbrengt. Toshiba komt met de Satellite A665-serie: complete 3D-gaming/multimedianotebooks.

De Satellite A665-12M bevat krachtige hardware, waarbij de 8 GB aan ramgeheugen nog het meest opvalt. Maar ook de Core i7-quadcoreprocessor is niet mis. De grafische chipset wordt logischerwijs door Nvidia geleverd, aangezien zij de monopoliepositie binnen 3D-pc-gaming bekleden. Meegeleverd met het notebook zijn een Nvidia 3D-bril en kastje dat op de usb-poort aangesloten moet worden.

Behalve geschikt voor games, is de Satellite A665 ook uitermate geschikt voor films. Met de blu-raybrander die in het notebook verwerkt zit, kunt u blu-rayfilms - en in de toekomst via een update zelfs 3D-blu-rayfilms - bekijken. Het geluid uit de speakers is fantastisch.

Een notebook dat zo goed geschikt is voor multimedia, zou behalve een hdmi-uitgang ook een spdif-uitgang moeten hebben, maar helaas ontbreekt deze. Ook bevat dit notebook geen bluetooth, wat toch verwacht mag worden in deze prijsklasse. Toshiba vindt dit gelukkig ook, en brengt daarom de Satellite 665-14C uit. Dit notebook is net zo duur en gelijk aan het hier geteste model, behalve dat de 14C wel over bluetooth beschikt en zijn harde schijf 750 GB bevat in tegenstelling tot 640 GB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • superkrachtig
  • blu-raybrander
  • fantastisch geluid
  • geen spdif-aansluiting
  • nVidia 3D-technologie
De prijs is het grootste euvel. U bent bijna €2000 kwijt voor dit notebook. We vragen ons af hoeveel mensen dat geld er voor overhebben. De 14C-variant zou van ons een halve ster meer krijgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie