abonneren

Toshiba Libretto W100

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Toshiba zit al 25 jaar in de laptopmarkt en is dan ook niet bang om nieuwe concepten uit te proberen. Het bewijs is de Libretto W100, een bijzonder kleine, tabletachtige pc met twee touchscreens.

Hoe je het ook went of keert, het moet gezegd worden: de Libretto W100 is een knap staaltje techniek waarmee Toshiba laat zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. Maar is de Libretto slechts een leuk concept of valt er ook serieus mee te werken?

De Libretto is slechts twintig centimeter breed, twaalf centimeter diep en drie centimeter hoog. Desondanks bevat hij wel een Pentium Ultra Low Voltage-processor (de U5400 op 1,2 GHz), 2 GB aan ramgeheugen, een 62GB ssd harde schijf, bluetooth, wifi (n) en twee 7-inch touchscreens. Als besturingssysteem is er gekozen voor Windows 7 Home Premium, dat hier en daar aangepast is door Toshiba’s eigen software. Zo kan de Libretto gekanteld worden, zodat hij als een echt boek gelezen kan worden, in tegenstelling tot een e-reader die maar één scherm heeft. Een bewegingssensor in het apparaat detecteert hoe u de Libretto vasthoudt.

De besturing is wat wennen en het apparaat is niet al te snel, wat natuurlijk een ongemakkelijke combinatie vormt. Toch heeft Toshiba wel zijn best gedaan om de besturing prettig te maken. Zo is er een eigen menu met snelkoppelingen en kunt u met een druk of een veeg vensters van het ene naar het andere scherm verplaatsen. De accuduur gaat niet lang mee, gemiddeld zo’n twee uur, wat te vergelijken is met de eerste netbooks die op de markt kwamen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • cool
  • traag
  • accu snel leeg
  • duur
De Toshiba Libretto W100 is vooral een leuk item voor gadgetliefhebbers met veel geld die graag de blits maken. Daar is op zich niks mis mee. Toshiba laat zien wat er nu allemaal al mogelijk is, maar voor serieuze taken zult u de Libretto waarschijnlijk niet gebruiken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: