abonneren

Studio 15

Zo ongeveer alle Dell laptops zijn nu in kleur verkrijgbaar. Met de nieuwe Studio lijn kiest Dell zijn eigen weg met moderne krachtige laptops voor de veeleisende consument.

Zo is de in zes kleuren verkrijgbare deksel van deze Studio 15, in ons geval oranje, voorzien van een mat rubberachtig aanvoelende coating. Het voordeel hiervan is de ongevoeligheid voor vingerafdrukken in tegenstelling tot de erg populaire hoogglans coatings. Aan de binnenkant van dit bijzonder strak en stijlvol ontworpen notebook treffen we deze glans nog wel aan, waardoor je daar af en toe nog zult moeten poetsen.

Mooi beeldscherm

Het 15,4 inch grote breedbeeld scherm is wel van de glanzende soort, door Dell betiteld als TrueLife. Afhankelijk van de lichtomstandigheden is de reflectie op dit scherm soms wel hinderlijk, maar het kan erger. De kwaliteit van het scherm is wel bijzonder goed. Het lever een helder, kleurrijk beeld met een goede kijkhoek, een goed contrast en dankzij de hoge resolutie van 1440 x 900 een heel scherp beeld.

Prestaties

Dankzij Intels nieuwste (Montevina) Core 2 Duo processor, 2 GB werkgeheugen en een Ati Radeon HD3400 grafische kaart levert dit notebook heel behoorlijke gemiddelde prestaties. Het gebruiksgemak van dit notebook is uitstekend dankzij een bijzonder plezierig tikkend toetsenbord en prima touchpad en tiptoetsen voor het direct bedienen van Dells mediaplayer.
Is het mooie scherm nog niet groot genoeg dan is een groot scherm snel aan te sluiten via hdmi of vga. De accuduur is met twee tot drieëneenhalf uur nog aan de redelijk bescheiden kant

Compleet

Het notebook is bijzonder compleet met uitstekende webcam, dvd-brander, abgn wlan, bluetooth, firewire, expresscard, drie audio aansluitingen, geheugenkaartslot, enz. Voor de beveiliging is er een vingerafdruklezer ingebouwd.

Software

Dankzij MS-Works, kunt u gelijk aan de slag. Met Dells hulpprogramma’s is alles gemakkelijk te bedienen, ook via een handige toolbar op het scherm.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uiterlijk
  • beeldkwaliteit
  • compleet
  • reflectie
Een mooi, functioneel en compleet notebook, in kleur te personaliseren redelijk geprijsd notebook, dat weinig te wensen overlaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie