abonneren

SL2400

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Dit notebook is met een gewicht van ruim twee kilogram nauwelijks ultra portable te noemen. Wel heeft het een draai/kantelbaar aanraakscherm waardoor het als tablet pc te gebruiken is.

Advance Technology heeft van dit toch wel flink uit de kluitengewassen notebook wat fraais gemaakt, dankzij een glimmend gelakte donkergrijze afwerking. Wel erg bevattelijk voor vette vingerafdrukken. Ons testexemplaar is voorzien van een extra grote accu waarmee het notebook met 2,5 kg eigenlijk buiten de categorie ultra portables valt. Zonder accu weegt h ij net twee kg. Dus met de veel kleinere standaard accu zal hij daar iets boven komen. De extra grote accu steekt flink uit en maakt het gebruik als tablet-pc bijzonder onpraktisch. Ook zit je er niet makkelijk mee op schoot. De accu levert wel een aardige accutijd op van 2:40 tot ruim 4 uur.
Dit ondanks de flinke prestaties die de op 2,4 GHz geklokte Core 2 Duo processor weet te bereiken. De grafische 3D prestaties zijn gezien de standaard Intel geintegreerde graphics niet indrukwekkend maar ruimschoots goed genoeg voor het beoogde zakelijke gebruik van dit notebook.

Tabletscherm

Het scherm is zoals gezegd als tabletscherm omklapbaar en voorzien van een aanraakscherm. Zo is het mogelijk van de Windows Vista tablet-pc functionaliteit gebruik te maken inclusief de in Vista uitstekend werkende handschrift herkenning. Wel moeten we opmerken dat een aanraakscherm zoals ook in dit notebook zijn beperkingen heeft. Voor het bedienen van de windows functies is het handig om dat met een vinger te kunnen doen. Het schrijven gaat beter met een in dit geval eenvoudige kunstsof pen, maar werkt op dit scherm niet zo prettig als dat we op sommige andere moderne touchpanels hebben gezien. Het handschrift is beverig en aanraking met de hand leid ongewild tot verstoring van het schrijven.

Touchpad

Ander puntje van kritiek betreft het touchpad. Dit is een beetje te gevoelig waardoor er tijdens bijvoorbeeld het browsen op internet regelmatig onverwachte dingen gebeuren.
Het notebook is verder heel compleet met webcam, gebruikelijke aansluitingen, wifi met 11n en niet te vergeten een hsdpa 3g voorziening. Zo is vrijwel overal een goede internet verbinding mogelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • tabletpc
  • prestaties
  • hsdpa 3g
  • zwaar
  • touchpad
Een veelzijdig en krachtig notbook met tablet-pc touch-screen. Vooral door zijn gewicht is de tablet-pc functionaliteit het net niet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie