abonneren

Sim 2070 Swarovski

Sommige mensen hebben een notebook om te werken. Anderen om mee te gamen. Weer anderen omdat het lekker makkelijk is. Maar je hebt ook mensen die een notebook hebben om mee te showen. Voor díe mensen heeft Medion de Swarovski Notebook in het leven geroepen.

De Swarovski is er in twee kleuren: Roze en Zwart. Wat de specs betreft doet hij niet onder voor andere Core 2 Duo notebooks in zijn prijsklasse. Verwacht geen topprestaties, vooral grafisch niet, maar voor doorsnee computergebruik van de beoogde doelgroep is deze notebook ruim geschikt. Ook is hij compleet uitgevoerd met 3 usb-poorten, firewire, wlan en Blue-tooth.

De notebook is lekker licht, zo rond de twee kilo, en er zijn twee accu's meegeleverd waarvan de een wat groter is en dus langer meegaat dan de ander. De testresultaten voor de batterij in de tabel zijn die van de grotere batterij. Met beide batterijen zul je niet een hele dag kunnen werken en dat vinden we jammer.

De vormgeving komt ons bekend voor. Van MSI hebben we gelijksoortige strakke notebooks gezien toevallig ook uitgevoerd met kristallen. Wat positief opvalt is het robuuste toetsenbord. De meeste niet a-merk notebooks hebben een fragiel overkomend keyboard, maar bij deze Medion notebook is dat niet het geval.

Behalve de niet zo lange batterijduur valt er weinig aan te merken op dit notebook. Hoewel we de meegeleverde witte tas met gelijkogend Swarovski logo toch echt té fout voor woorden vinden. We denken zelfs dat de beoogde doelgroep deze tas in de kast gooit om hem er vervolgens nooit meer uit te halen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compact en licht
  • 2 accu's meegeleverd
  • Robuust keyboard
  • Strakke vormgeving
  • Compleet met Bluetooth
  • Geen bijzondere prestaties
  • Batterijduur niet heel erg lang
  • Meegeleverde tas is wel érg fout
Deze Swarovski notebook moet het hebben van zijn looks. Mensen die daar vatbaar voor zijn krijgen in ieder geval een fatsoenlijk notebook in handen waarmee ze voor algemeen computergebruik prima uit de voeten kunnen. Mensen die méér verwachten van een notebook zullen niet onder de indruk zijn van Medions bling bling.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: