abonneren

Signal

Van Ahtec hebben wij een krachtig budget notebook ontvangen speciaal voor de computerliefhebber met een kleine beurs.

Notebooks voor de budgetmarkt leveren in op veel fronten, zo ook de Ahtec Signal. Maar ondanks dat wie hij zich prima te redden.

Spierballenkweker met verstopte leds


De Signal weegt rond de 2,5 kilo en is daarmee niet bepaald licht. De afmetingen van 25,5 x 39 x 4 cm maken hem wel handzaam qua formaat dus je kunt er makkelijk spierballen mee kweken. Van buiten is het notebook plastic zilver met het logo van Ahtec in het midden. Als we het notebook openklappen, merken we dat het scherm flink naar achteren kan. Daarom is er ook geen ruimte voor aansluitingen op de achterkant. Alle aansluitingen zitten aan de linker-, rechter- en voor- zijde.

Verwarrend is dat de status-leds aan de voorkant zitten waardoor je ze moeilijk ziet als je achter de notebook aan het werk bent. Veel fabrikanten kiezen een betere zichtbare plek.

Power! Maar geen cent te veel


Als je een budget notebook koopt dan heb je vast je eisen naar beneden gesteld. Echter biedt de Ahtec genoeg aansluitingen. Het expresscard en cardreader slot zijn handig. De overige aansluitingen zijn standaard. Voor meer opslagruimte kunnen bestanden gebrand worden met de Dual Layder dvd-brander. WiFi kan worden in- en uitgeschakeld met een schakelaar.

In vergelijking met andere budgetnotebooks is de Ahtec Signal vrij krachtig. Zo bevat hij een Intel Core Duo T2050 processor die zorgt voor gegevensverwerking met een snelheid van 1,6 gigaherz. Eén gigabyte aan werkgeheugen is ruim voldoende en ook over de 80 gigabyte harde schijf mogen we niet klagen.

Behoorlijke prestaties


Voor zijn prijsklasse presteert de Signal heel behoorlijk. Het mag duidelijk zijn dat hij het bij lange na niet haalt bij de middenklasse en high-end notebooks maar in het budget klassement scoort hij hoge ogen. Wil je een notebook die je actief kan gebruiken voor alledaagse dingen, dan is de Signal een goede keuze.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prijs
  • Krachtig voor zijn geld
  • Status-leds
De Ahtec Signal is een budget notebook van goede kwaliteit. Hij biedt zeker waar voor zijn geld gezien de samenstelling van componenten. Voor de gemiddelde gebruiker is deze notebook dan ook zeker goed. Een nadeel blijven de naar onze mening verkeerd geplaatste status-leds.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie