abonneren

Sense XMI9008D

Dit Spaanse merk, Ahtec, is ook op de Nederlandse markt actief en levert notebooks die consumenten geheel naar wens kunnen aanpassen. Erg handig als uw keuze niet direct verkrijgbaar is bij de bekende grote merken.

De XMI9008D is een bijzondere notebook, dat blijkt al direct als we hem uit de doos halen. Net als de metallic lak van bepaalde Italiaanse automerken is de zilveren kleur van de Ahtec uit verschillende hoeken net even anders, van boven zilver en bekijken we hem schuin is er een groene gloed zichtbaar. Ook leuk – hoewel niet helemaal origineel meer - is de aan- en uitknop die in het scharnier van het scherm is verwerkt.
Het scherm van de Ahtec heeft een beeldverhouding van 16:9 en een resolutie van 1280x800. Net als de meeste andere merken heeft de Ahtec een los numeriek veld. De Spanjaard levert dit model behoorlijk compleet af. Zo krijgt u er direct een handige draagtas bij. Hoe compleet Ahtec de laptop ook levert, de specificaties vallen een beetje tegen: een Pentium dual-core T3400 en 2 GB geheugen. De keuze voor een losse grafische chip van ATI, een Radeon HD3470, zorgt er wel voor dat de prestaties op grafisch vlak toch nog vrij goed zijn te noemen. De 320 GB harde schijf, 802.11n en gigabit ethernet maken dit model compleet. Ook heeft de Ahtec een eSATA-aansluiting voor een snelle koppeling met een externe harde schijf. De keuze voor het wat kalere Windows Vista Home Basic maken toch weer duidelijk dat Ahtec geld heeft proberen te sparen. Een klein onhandig detail is de lastig bruikbare geheugenkaartlezer.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Mooie afwerking
  • eSata
  • 2GB geheugen
Ahtec levert een mooi notebook die netjes presteert. Echter, 2GB geheugen, een lastig te gebruiken cardreader en Vista Home Basic zorgen ervoor dat er betere notebooks te krijgen zijn in deze prijsklasse.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: