abonneren

Sense S20 Duo

Compact reisgezelschap voor de mobiele notebookgebruiker.

Dit universele notebook is dankzij een 12,1 inch breedbeeldscherm bescheiden van formaat. Het scherm heeft een behoorlijke resolutie waardoor het toch bijzonder practisch bruikbaar is. Het scherm is van het glanzende zogenaamde glare type. Hierdoor is de kleurweergave heel mooi voor het kijken van video maar om achter te werken is de reflectie van het extreem glanzende scherm naar onze smaak hinderlijk.

Prestaties

Onder het prettig tikkende toetsenbord en goede touchpadmuis is de aandrijving van dit notebook goed voorzien. Een Intel Core 2 duo processor op 2 GHz, met maar liefst 2 GB werkgeheugen en de Intel 965 on board graphics zijn goed voor flinke prestaties voor normaal gebruik (met uitzondering van zware 3D spellen).

Compleet

Met een snelle schijf van 160 GB is de opslagruimte ook goed voorzien net als de DL dvd brander en de vier in een smartcardreader.De Sense S20 duo netwerkt met ethernet, abg wlan en bluetooth. Drie usb-poorten, firewire, vga, een vingerprint sensor en webcam ontbreken ook niet.

Accuduur

De accuduur valt een beetje tegen daar meten wij afhankelijk van het gebruik één uur een een kwartier tot ruim twee uur. Met het gewicht van 1,8 kg is het niet het lichtste notebook. Maar het voelt daardoor wel robuust aan.

Software

Het besturingsysteem is optioneel ons test exemplaar doet het prima met Windows Vista Business en het meegeleverde Open office.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prestaties
  • compact
  • accuduur
Een compact draagbaar no nonsense notebook met een goede prijs/prestatie verhouding.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: