abonneren

Sense CM761S

Ahtec levert met de Sense CM761S een redelijk schoon systeem op. We zien hier niet het gebruikelijke softwarepakket dat andere leveranciers standaard meeleveren. Verwacht dus geen trialversie van antivirussoftware of MS Office 2007. In plaats daarvan krijgt u het gratis en volledig functionerende OpenOffice.

Qua beveiliging is de voor legale Windows-gebruikers gratis verkrijgbare Microsoft Security Essentials-suite geïnstalleerd. Dit vinden wij een nettere oplossing dan al die trialsoftware die andere leveranciers meeleveren. Ook is de gratis VLC media player geïnstalleerd. Hoewel deze speler zo goed als alles af kan spelen, had deze toevoeging voor ons niet gehoeven.

Wel jammer is dat er niet gemakkelijk te schakelen valt van beeldscherm naar externe monitor. Waar dat met andere notebooks een fluitje van een cent is via een FN-toetscombinatie, moet bij de Sense hiervoor echt de Windows-instellingen worden benaderd.

De prestaties van deze Ahtec zijn goed, hoewel de accuduur ietwat tegenvalt en de hardware een klein beetje verouderd is. Zo bevat het notebook ddr2 (800 MHZ)-geheugen en gaat de wifi-ondersteuning niet verder dan g, terwijl wireless-n nu toch onderhand wel de standaard is. Ook moet u het doen zonder hdmi-uitgang. Daarentegen beschikt dit notebook wel over bluetooth.

Verder voelt het notebook robuust aan en is het toetsenbord volledig, met een apart numeriek eiland. De toetsen zijn kleine eilandjes, wat er qua design mooi uitziet en prettig tikt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • compleet geleverd
  • karige garantie
  • hardware ietwat verouderd
  • accuduur valt tegen
Het notebook wordt compleet met een notebooktas geleverd, maar u betaalt wel de hoofdprijs: € 649 vinden wij aan de prijzige kant voor wat u krijgt. Daarnaast vinden we de garantieregeling van één jaar carry-in ook wat karig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: