abonneren

Satellite L300-26L

Toshiba heeft een aantal verschillende gamma's waar notebooks in zijn onderverdeeld. De L-serie bevat de instappers van het merk dat zich al jarenlang specialiseert in de notebookmarkt.

None

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Deze serie is bedoeld voor wie gewoon een notebook wenst zonder poespas. Dat is precies de uitstraling die deze L300 biedt: strak, zwart en een aantal details in donkergrijs.
We treffen geen luxe aan. Wie dus een cardreader of een apart numeriek toetsenbord wenst, kan beter verder zoeken. We treffen zelfs de meest basale Windows aan: Vista Home Basic. Dat is geen probleem, want alle programmatuur werkt gewoon.
Een blik in de specificatielijst leert ons dat Toshiba behoorlijk de kaasschaaf heeft gebruikt bij deze L300: een 160 GB harde schijf, 100 Mbit (dus geen gigabit) en 802.11g. Wel treffen we een webcam aan, maar met 0,3 megapixel is het nog maar de vraag of uw moeder u herkent.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • lage prijs
  • voelt degelijk aan
  • geen luxe
De L300 is een basisnotebook die vooral interessant is vanwege zijn lage prijs. Wie niet op zoek is naar extra's, kan hierop wat geld besparen, maar krijgt wel een degelijk aanvoelende notebook. Jammer is wel dat de werktijd van de accu met 90 minuten behoorlijk tegenvalt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: