abonneren

Samsung Series 7 Chronos (700Z7C-S01NL)

Samsung houdt van stijl en power. Dat hebben ze al regelmatig laten zien met notebooks als de Samsung 9 en 5 serie. Nu is er de Samsung Series 7, ook wel Chronos genaamd. Dit notebook is een multimedia powerhouse in stijlvolle verpakking.
Score
100
  • Pluspunten
  • prima beeld en geluid
  • uitstekende prestaties
  • serieuze entertainment desktop replacer
  • Minpunten
  • prijzig

None

De Samsung Series 7 Chronos is een zeer stijlvolle, mooie, degelijke en krachtige entertainment notebook waarvan we erg gecharmeerd zijn. Dit notebook doet eigenlijk alles goed. Beeld en geluid zijn prima, hij levert krachtige prestaties en de accuduur is voor een desktop-vervanger heel erg netjes. Je moet alleen wel wat over hebben voor al deze pracht en praal, en dat is dan ook het enige kleine minpuntje wat we aan dit notebook kunnen ontdekken.

De Series 7 Chronos is een notebook die bedoeld is als entertainment desktop replacer. Het is geen notebook wat je even makkelijk mee op stap neemt, daarvoor is hij met zijn 17,3 inch (43,9 cm) beeldscherm veel te groot. Daarnaast is hij ook behoorlijk zwaar, zo rond de 3 kilo. Maar de Chronos is dan ook niet voor niets een desktop-replacer, en daarbij draait het niet zozeer om mobiliteit. 

Samsung Series 7 Chronos: groot maar stijlvol

Hoewel het notebook erg groot is, is het apparaat wel voorzien van een zeer stijlvol design met aluminium behuizing. Hoewel groot is het notebook ook relatief dun waardoor het notebook toch gemakkelijk op te bergen is. Het geheel voelt zeer degelijk aan. Je voelt dat je kwaliteit in handen hebt.

Chronos power

Wat de power betreft zit het wel goed bij de Samsung Chronos Series 7. We vinden een derde generatie quadcore Core processor van Intel: de Core i7-3615QM. Daarnaast zorgen de overige componenten zoals 8 GB ramgeheugen, de nVidia GT650M videochip en de 1 TB harde schijf met 8 GB aan flashgeheugen aanboord voor een performance score van 2913 punten in het benchmarkprogramma PCMark 7. Het flashgeheugen op de harde schijf zorgt voor een snelle ontwaking wanneer het systeem uit standby-modus gehaald wordt.

Gamen op de Series 7 Chronos

De videokaart in de Samsung Series 7 Chronos biedt voor een notebook behoorlijk krachtige prestaties. Gamen is dan ook zeker geen probleem op dit notebook, hoewel je waarschijnlijk wel moet tweaken met de grafische instellingen. De zware game Mafia II draait op full HD met alle instellingen op maximaal met 21,2 frames per seconde. Na de grafische instellingen minder zwaar ingesteld te hebben ziet de game er in Full HD nog heel goed uit op 36,6 frames per seconde.

Beeld en geluid op de Series 7

Samsung’s Series 7 is een entertainment notebook en daarop moet dan natuurlijk wel fatsoenlijk films bekeken worden en muziek beluisterd worden. Dat gaat dit notebook uitstekend af. Hoewel het beeldscherm een TN-paneel heeft, valt de kijkhoek alleszins mee. Dat hebben we veel slechter gezien bij andere TN-panelen. Het matte beeldscherm geeft filmbeelden mooi weer. Het geluid uit de JBL-boxen klinkt heel erg goed. Het geluid vervormt nauwelijks als je het volume omhoog gooit en de tonen blijven helder.

Aansluitingen en bediening van de Series 7 Chronos

De Series 7 Chronos is een gigantisch notebook en beschikt daardoor over vele aansluitingen. Zo vinden we een vga, hdmi en displayport uitgang. Verder vinden we een memorycardreader, lan-aansluiting, een gecombineerde audio in/uit aansluiting en vier usb-poorten waarvan twee usb3.0. Ook de connectie is goed vertegenwoordigd met wifi (n) die ook de 5 GHz band ondersteunt en bluetooth (4.0). Een slot-in blu-ray speler dvd-brander combo maakt het geheel af. Het toetsenbord heeft een chiqlet-design wat erg prettig typt. De achtergrondverlichting zorgt ervoor dat je ook gemakkelijk in het donker kan typen met dit notebook. Deze verlichting is overigens ook verder in te stellen in de handige - met een druk op de knop oproepbare - Samsung configuratietool.

Accumetingen en energieverbruik van de Chronos

De Samsung Series 7 Chronos is een desktop-vervanger en dit type notebook staat bekend om hun relatief korte accuduur. Op sommige desktop-vervangers kun je zelfs nog geen twee uur draaien op één acculading. De Samsung Series 7 Chronos heeft voor een desktop-vervanger een behoorlijke accuduur. Gemiddeld gaat het notebook in onze metingen op één acculading 4 uur en 20 minuten mee. Dat is echt heel netjes voor een desktop-vervanger.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Notebooks

Tags: entertainment notebook, Ivy Bridge, Series 7, desktop replacer

Nieuws headlines

Laatste reactie