abonneren

Samsung QX 310

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Samsung brengt zijn eerste notebook uit dat voorzien is van een lithium-ionpolymeeraccu. Samsung presenteert de QX 310: een 13-inch notebook dat ondanks zijn slanke lijn toch een optische drive bevat.

Het voordeel van de lithium-ionpolymeeraccu is, behalve dat ie zichzelf snel oplaadt, dat hij door de fabrikant in bijna elke vorm te fabriceren is. Zo kan er dus een superdun notebook worden gemaakt dat van alle mogelijkheden voorzien is.

De QX 310 heeft een zakelijk uiterlijk door zijn compacte formaat en zeer strakke vormgeving. We vinden het dan ook een prachtig notebook om te zien, het apparaat straalt echt degelijkheid uit. Het toetsenbord tikt erg prettig en het scherm is van goede kwaliteit. Het scherm glanst wel, maar Samsung heeft het enigszins ontspiegelt, waardoor weerspiegeling aanzienlijk minder is.

Qua prestaties scoort de QX 310 prima met 5216 punten in PCMark Vantage. Met deze score bevindt hij zich in de hogere regionen, maar er zijn wel notebooks die hoger scoren. Het grote verschil is echter dat dit notebook lekker klein is. Notebooks die hoger scoren, zijn veel groter en dus niet mobiel te gebruiken. Van de grafische kracht zijn we niet onder de indruk. De Nvidia GeForce 310M is slechts een instapniveau grafische chipset en hoewel hij meer kan dan de standaardchipset van Intel, vragen wij ons af of deze minimale winst echt een meerwaarde heeft.

Wat accuduur betreft, weet de QX 310 het in vergelijking met andere Core i5-notebooks lang uit te houden: gemiddeld bijna vijf uur, en als u zuinig aan doet, ongeveer zeven uur.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • superdun en compact
  • goede accuduur
  • had grafisch krachtiger gemogen
  • duur
De QX 310 is een stijlvolle combinatie van kracht en mobiliteit, maar van de prijs schrikken we wel een beetje: zo'n € 1000. De vraag is of je dat er voor overhebt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie