abonneren

R530

Samsung levert met de R530 een redelijk krachtig notebook waarmee u allround uit de voeten kunt.

De R530 is met zijn breedte van 38 cm, diepte van 26 cm en dikte van 4 cm behoorlijk groot, maar ondanks zijn grootte en krachtige hardware weet het notebook het redelijk uit te houden met zijn accu. Gemiddeld iets meer dan drie uur is heel netjes voor notebooks van dit formaat.

Behalve groot, is de Samsung R530 ook vrij robuust. Daarnaast heeft het chassis een mooi design met een aluminiumlook aan de binnenkant en een bordeauxrode cover. Een groot keyboard betekent natuurlijk ook een compleet toetsenbord met een numeriek gedeelte. Op zich tikt het toetsenbord erg fijn, het is alleen jammer dat de touchpad wat ongelukkig geplaatst is, waardoor u tijdens het tikken gegarandeerd met uw hand hier overheen glijdt. Dit is natuurlijk niet erg handig, maar gelukkig is het touchpad via een FN-functietoets uit te schakelen. Echter is dit zeker wel iets om rekening mee te houden.

Qua software levert Samsung ook een standaardpakket mee, waaronder trialversies van McAfee Antivirus en MS Office 2007, diverse Samsung-programma's ,waaronder backupsoftware, MS Works, Cyberlink DVD Suite en diverse andere hulptools. Ook Samsung mag wat ons betreft het in het vervolg iets rustiger aandoen met al die voorgeïnstalleerde software. Aan de andere kant is het juist die extra software die de aanschafprijs van het notebook lager maakt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • krachtig
  • heel groot
  • touchpad ongelukkig geplaatst
Voor de power die u krijgt van Samsung is € 599 een scherpe prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: