abonneren

Qosmio F60

Toshiba heeft ons de Qosmio F60 gestuurd: hun nieuwste, krachtige multimedianotebook.

De Qosmio F60 is in vergelijking met voorgaande Qosmio-modellen dunner, maar nog steeds een grote krachtpatser die hoog in onze benchmarkprogramma’s scoort. Hierdoor is het notebook bij uitstek geschikt voor multimedia en gaming. De Intel Core i3-processor met vier processorkernen, de 4 GB aan ramgeheugen en de Nvidia GeForce GT 330M-chipset zijn daar medeverantwoordelijk voor. Tevens is het notebook uitgerust met een blu-rayspeler. Via de hdmi-poort sluit u de notebook moeiteloos aan op uw hdtv.

Het afspelen van blu-rays en films op dvd gaat via de voorgeïnstalleerde WinDVD-software. Deze software vinden we niet heel prettig in het gebruik. De interface blokkeert delen van de film en nergens is een icoon te vinden waarmee we echt ‘fullscreen’ van een film kunnen genieten. Pas na een klik midden in de film verdwijnt de interface en zien we de complete film. Een simpele oplossing, maar WinDVD had dit ook aan mogen geven.

Het beeldscherm geeft een prachtig beeld als u er recht achter zit, maar de kijkhoek van het scherm valt tegen; een euvel dat we tegenwoordig helaas bij bijna alle notebooks zien. Ook zal de afwijkende lay-out van het toetsenbord even wennen zijn. De accuduur is niet heel lang, maar gezien de hardware is dat niet vreemd. Desondanks heeft Toshiba wel extra tools geïnstalleerd die bijdragen aan het verlengen van de batterijduur.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • krachtig
  • veel hulptools (eco tools, hd stilzetten, etc.)
  • afwijkende lay-out keyboard
  • WinDVD werkt niet fijn
De nieuwe Qosmio F60 is op zich een mooi, krachtig multimedianotebook. Sommige elementen kunnen echter beter, zoals bijvoorbeeld het beeldscherm. We vragen ons dan ook wel wat af in hoeverre de hoge aanschafprijs terecht is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie