abonneren

Precision M90

Wat de XPS notebooks is voor de gamers is de Precision serie voor de voor de programmeurs en power users.

De XPS 1710 en Precision M90 tonen veel overeenkomst, ze hebben immers dezelfde behuizing, waar die van de XPS natuurlijk een beetje verfraaid is met sierverlichting en een ander touchpad. Ook is de XPS ook een tikje krachtiger dan de M90.

Programmeur met smaak


De precision heeft een ietwat saaier uiterlijk, maar nog steeds stijlvol. Van binnen is hij donkergrijs met zwart, een goede kleurencombinatie. Het beeldscherm met een resolutie van 1440 x 900 is mat in plaats glanzend, wat voor zakelijk gebruik is te prefereren. De aansluitingen zijn identiek aan die van de XPS: 6x usb, een VGA en DVI aansluiting, de gebruikelijke hoofdtelefoon en microfoon jacks, cardreader, firewire en PCMIA slot. Voor de optische drive is er voor een cd-rw en dvd-rom combo gekozen, geen mogelijkheid tot het branden van dvd's. Daar staat wel tegenover dat er een extern diskettestation wordt bijgeleverd.

Ethernet


In ons testlab werken we met zowel ethernet als wifi, het wifi netwerk heeft dit notebook zo te pakken, het netwerk wil niet lukken. Na enig zoeken blijkt dat de ethernet drivers niet standaard geïnstalleerd te zijn. Toch raar gezien dat ethernet nog steeds de primaire netwerkaansluiting is, zeker voor power users en programmeurs die vaak in bedrijfsomgeving nog geen wifi hebben.
Na het installeren van de ethernet drivers werkt alles perfect, zodra het notebook wordt losgekoppeld van het lichtnet wordt de ethernetpoort uitgeschakeld om energie te besparen.

Prestaties


De Precision M90 draait op een Intel Core 2 Duo T7200 processor op 2Ghz, samen met 2GB aan ram geheugen samen met een wat bescheidener grafische kaart van Nvidia en plaatst zich met benchmarkscores net onder de Dell XPS 1710, die net die 330Mhz kloksnelheid meer heeft. De Precision is een goede keuze voor de beoogde gebruikers en geeft waar voor zijn geld. Jammer is dat we ook hier loszittende onderdelen aantreffen die kennelijk niet worden gecontroleerd bij de massa productie.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede prestaties
  • Mat beeldscherm
  • Drivers
Een krachtig notebook voor de zakelijke gebruiker met een redelijk prijs/prestatieverhouding.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: