abonneren

PR200

Met de PR200 heeft Msi een mooi en compact notebook met veel potentie.

MSI timmert al langer aan de weg met compacte notebooks in de draagbare categorie. Zo ook met dit nieuwe modern vormgegeven notebook van 2 Kg.
Met een 12,1 inch breedbeeld scherm heeft dit notebook een bijzonder compact formaat. Met een zwarte buitenkant en zilverkleurige binnenkant heeft het ook een actueel uiterlijk.

Moderne techniek

Technisch is de PR200 goed voorzien met Intels (Santa Rosa) Centrino platform.
De Core 2 Duo T7300 processor op 2 GHz is bepaald niet de minste processor, met twee GB geheugen erbij goed voor hele nette prestaties. Voor het beeld gebruikt het notebook de in de 965 chipset aanwezige GMA X3100 graphics die goed zijn voor een 3Dmark 2006 score van 548. Niet de meest spannende prestaties voor het gamen maar voor 2d graphics, het Windows Vista aero interface, en video heel behoorlijk.

Turbo

Mede dankzij 1 GB grote turbo memory is de score bij het renderen gemeten met Cinebench bijzonder hoog. Het glanzende breedbeeldscherm heeft een hoge resolutie en levert een goede beeldkwaliteit, wel met een hinderlijke reflectie en een kijkhoek die vooral horizontaal tegenvalt. Zit je er recht voor dan is het scherm prima voor het bekijken van video. Of natuurlijk voor het chatten met de aanwezige webcam die een goed beeld geeft.

Multimedia

Via de HDMI aansluiting levert het notebook een uistekend beeld, inclusief geluid, op een groot extern (tv-)scherm tot een full-hd 1080p beeld toe. Het afspelen van een dvd-tje is dan ook geen enkel probleem.

Compleet

Het notebook is verder ook behoorlijk compleet met een flinke harde schijf, dvd-brander, tas, muis, gebruikelijke aansluitingen, flashcardlezer, vingerprintlezer en tpm-module. Gigabit lan, bluetooth en het nieuwe agn wifi netwerk zijn allemaal beschikbaar.
De accu van deze MSI PR200 imponeert ook. Wij meten een gebruiksduur afhankelijk van het gebruik van drie tot zes uur.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prestaties
  • Batterijduur
  • Prijs
  • Geen firewire
Een bijzonder veelzijdig en compleet notebook voor mobiel gebruik. De goede prestaties gecombineerd met de aantrekkelijke prijs resulteren in een uitstekende prijs/prestatieverhouding.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: