abonneren

Portégé R500-127

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Veel eerder dan Apple zijn MacBook Air tot hype weet te verheffen heeft Toshiba al ultra portable notebooks die compacter en lichter zijn. De nieuwe versie van de Portegé R500 liegt er niet om.

Dankzij het compacte 12,1 inch scherm is het formaat bijzonder bescheiden. Niet groter dan een A4-tje en dankzij het vederlichte gewicht van minder dan één kilo stop je het makkelijk tussen een stapeltje papier in je tas.

Display

Bijzonder aan dit 12,1 inch tft-scherm is dat het een zogenaamd transflectief display bevat. Er is een schakelaar waarmee de achtergrondverlichting kan worden aan en uitgezet. Met de verlichting uit is het scherm perfect te gebruiken in helder zonlicht. Zoals wij ervaren hoe lichter hoe mooier. Onder normale omstandigheden met ledverlichting doet het scherm het ook uitstekend. Dankzij de ledverlichting is het bijzonder dun, helder en heeft het een uistekend contrast.

Licht

Het bijzonder compacte notebookje zit in een lichte maar stevige kast van een magnesiumlegering. Jammer is dat het metaalkleurig gespoten is, maar dat is een kwestie van smaak. Onder het uitstekend tikkende toetsenbord en prettig werkende touchpad zit moderne energiezuinige techniek.

Techniek

Toshiba combineert de nieuwste Core2 Duo processor de U7600 met Intels zuinigste 945 chipset met de voorgaande generatie geïntegreerde grafische adapter. De prestaties van deze combinatie zijn heel behoorlijk zeker die van cpu, geheugen en door Toshiba gebruikte sollid state schijf.
De grafische prestaties blijven naar verwachting wat achter maar zijn voor normaal kantoorgebruik goed genoeg.

Autonomie

Het voordeel van deze combinatie is een uitzonderlijk lange werking op één batterijlading. Wij meten afhankelijk van het gebruik een accuduur van 8 tot 9,5 uur. En dat is toch wel mooi een hele werkdag.

Compleet

Met de overige uitrusting van dit notebookje is het ook wel ok. Zo ontbreekt de dvd-brander niet en zijn alle ganbare bedrade en draadloze vormen van communicatie beschikbaar wifi in draft 11n uitvoering bluetooth en niet te vergeten HSDPA. Dit alles in combinatie met Toshiba's gebruikersvriendelijke configfree sofware dat soepele overgang tussen de verschillende netwerkverbindingen mogelijk maakt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ultra licht
  • compact
  • schermkwaliteit
  • batterijduur
  • solid state disk
  • hsdpa 3,5G
  • beperkte opslagcapaciteit
Een werkelijk ultra portable notebook, dat de mobiele gebruiker het werken onder vrijwel alle omstandigheden mogelijk maakt zonder dat er snel een stroomvoorziening moet worden gezocht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: