abonneren

Portege R200-138

Niet iedereen heeft zin in gesjouw. Sony heeft op het moment het kleinste ultra portable notebook ter wereld. Toshiba komt er heel dicht bij in de buurt met de Portégé R200.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Portege R200 is een heel mooi dun en elegant notebookje dat je gemakkelijk meeneemt. Je kunt van een notebook van iets meer dan 1 kilogram natuurlijk geen wonderen verwachten. Zo zijn de prestaties voor zijn Intel Pentium M processor op 1,20GHz met 512 MB geheugen bescheiden. Zo is de gemiddelde PCMark05 score 1407 punten en geeft Sandra een schijfdoorvoer van 19MB/s. Het notebook is dan ook met wat oudere technologie uitgevoerd. Een 60GB hardeschijf is er voor de opslag van data. De computer kan worden beveiligd met tpm en de vingerafdruklezer met. De interne Intel 915 chipset zorgt voor grafische effecten.

Wiebelend scherm

Het scherm is mat en 12,1 inch in diameter. De maximale resolutie is 1024 bij 768 pixels. Het scherm is mooi dun met een goede beeldkwaliteit en kan zonder slot gemakkelijk open- en dicht- worden geklapt. Jammer is dat het deksel in zijn geheel niet zo’n robuste indruk maken het zit een beetje wiebelig los. Bij onze batterijduurmeting met Mobilemark houd het notebook het ingebruik met het scherm aan 142 minuten vol en dat bij een heel behoorlijk prestatieindex, een redelijk prestatie waar menig groter notebook niet in de buurt komt.

Bootmenu

Als we de computer opstarten worden we begroet door een paar icoontjes die gezamenlijk een soort bootmenu vormen. Ieder icoontje heeft zijn eigen functie en representeert een apparaat om van op te starten. Heel handig zolang je weet hoe het werkt. Snel bij het booten een van de pijltjestoetsen indrukken om even rustig te kijken welke keuze gewenst is, anders ben je te laat.

Aansluitingen

Het ontbreken van een meegeleverde externe optische drive onderstreept het zakelijke karakter van deze Portege. Een cd/dvd station is optioneel. Wel aanwezig zijn flashcardlezer, bluetooth, wlan, gigabitlan en de gebruikelijke aansluitingen zoals usb, vga en s-video.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Klein, licht, compact
  • Bevestiging deksel
  • Dvd-drive optioneel
Een prima notebook, door zijn bescheiden afmetingen en gewicht handig voor onderweg. Jammer is het toch wel minder stevige deksel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: