abonneren

Portege M700-10O

Deze nieuwe tablet-pc van Toshiba is de waardige opvolger van de Portege M400. Nu met een dual touch screen en up-to-date hardware en nog goedkoper ook.

Waar anderen het opgeven houdt Toshiba stug vol bij het maken van convertible tablet pc's. De Portege M700 heeft een handig omklapbaar scherm, waarmee de tradtionele laptop wordt omgetoverd tot tablet-pc. Het nieuwe multitouch scherm combineert een aanraakscherm met een tabletscherm tot het beste van twee werelden. Zo bedient u de tablet met de vingers op het touchscherm of met de elektromagnetische tablet pen.

Aanraakscherm

Het werkt perfect. Eenvoudige bedieningsfuncties voert u uit met de vinger rechtstreeks op het scherm. Meer gedetaileerde functies zoals schrijven of tekenen gaan beter met de pen. De intelligente software zorgt ervoor dat pen en aanraakgevoeligheid elkaar niet in de weg zitten bijvoorbeeld als je bij het schrijven met de pen met de hand het scherm aanraakt. Een mooi voorbeeld van de multifunctionaliteit is te zien bij de Windows Vista pen functies. Roep met de pen het handinvoervenster op en de handschriftvariant wordt getoond. Doe hetzelfde met een vinger en het handinvoer toetsenbordje wordt getoond. Perfect!

Beeldkwaliteit

Dankzij het matte (beschrijfbare scherm) en de mooie gelijkmatige en bijzonder heldere ledverlichting is de beeldkwaliteit op het 12,1 inch breedbeeldscherm met wxga resolutie van 1280 x 800 heel goed, ook met een goede kijkhoek. Naast het scherm zitten ook een vijftal handige multifunctionele bedieningsknoppen. Ook het traditionele touchpad en toetsenbord muizen en tikken fijn.

Prestaties

Naast de tablet-pc functionaliteit is de Portege M700 ook nog eens een krachtig notebook met die met de moderne Core 2 duo processor, 2GB geheugen, en de geïntegreerde Intel graphics heel behoorlijk presteert. Zeker dankzij de 1 GB turbomemory en de 160 GB snelle schijf zijn de prestaties prima. De 3D-prestaties zijn voldoende voor het eenvoudige werk.

Communicatief

De communicatie met de buitenwereld is goed voorzien met het nieuwe agn wifi, bluetooth, gigabit lan, firwire en usb. Ook een klassiek modem ontbreekt niet. Dankzij webcam en microfoon behoort ook chatten en voiptelefonie tot de mogelijkheden.

Veiligheid

De vingerafdrukscanner met tpm-module staan samen met Toshiba's easyguard software garant voor een uitstekende toegang- en diefstalbeveiliging. Door het stevige scherm en de ingebouwde optische drive is het notebook niet bijzonder dun. De optische drive kan eenvoudig worden verwijderd om gewicht te besparen of om plaats te maken voor een extra accu.

Accuduur

De werktijd op de standaard accu valt ook niet tegen met de door ons gemeten twee uur en drie kwartier tot vijfeneenhalf uur. De meegeleverde netvoeding is van een handzame compacte soort. Jammer is dat de aansluitstekker recht is uitgevoerd. Een haakse uitvoering is bij tablet gebruik een stuk handiger. Het opladen van de accu duurt wel een paar uur.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Perfect dual touch tabletscherm
  • Prestaties
  • Gebruiksmogelijkheden
  • Degelijk
  • Voedingsstekker
  • Lange oplaadtijd
Een tabletpc die de perfectie begint te benaderen. Met zijn gewicht van 2 kilo is hij nog wat aan de zware kant, maar daarentegen wel bijzonder robuust. Een aanrader voor iedereen die de handinvoerfunctionaliteit van Windows Vista, of natuurlijk eigen toepassingen weet te waarderen. (Dit model is ondertussen opgevolgd door een model met een snellere processor voor dezelfde prijs.)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: