abonneren

Pavilion tx1020ea

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Ook HP ziet met Windows Vista brood in het tablet-pc-concept voor consumenten, getuige de komst van de Pavilion tx1000 serie

De tx1020 borduurt verder op het actuele Pavilion design. Technologieën als imprint coating(antikras), brightview (beter beeld dankzij glanzend schermfilter) en quickplay multimediavoorzieningen zijn ook weer aanwezig. De kleuren zijn zoals gebruikelijk zilver met zwart.

Aanraakscherm

De Pavilion tx1020ae beschikt over een 12” inch scherm met een goede breedbeeldresolutie van 1200 x 800, dat vanwege de bescherming die voor het aanraakscherm zit om het te beschermen tegen krassen toch iets bleker is een beduidend kleinere kijkhoek heeft, dan andere brightview schermen. Jammer is dat HP kiest voor een touchscreen in plaats van een echt elektromagnetisch tabletscherm. Bij dit formaat manifesteert zich dat vooral bij het schrijven op het scherm. Dit gaat minder goed als je met je hand (per ongeluk) het scherm aanraakt. Opvallend is wel dat het scherm dat HP gebruikt minder gevoelig is voor per ongeluk aanraken dan gebruikelijk bij aanraakschermen, maar daardoor gaat het schrijven wel moeizaam omdat je dan erg hard op de pen moet drukken.

Goede specificaties

Een snell AMD mobile Turion x2 dual core processor draaiende op 1,6 GHz en 1 GB aan geheugen zorgt samen met de nVidia GeForce Go 6150 voor een goede Vista ervaring. 120GB aan opslagruimte is ook een plus. Gebruikelijke aansluitingen zijn aanwezig net als een dvd-brander met lightscribe. De HP’s Quickplay knoppen om muziek te luisteren of een dvd te bekijken bevinden zich ditmaal aan de zijkant van het scherm. Een handige afstandsbediening voor de mediaplayer is er ook. Aan de andere kant van het scherm bevindt zich de vingerafdruklezer.

Compleet

De mede dankzij de tablet-pc knoppen en het omklapbare scherm is de tablet-pc functionaliteit verder goed te gebruiken. Handig is de in het scherm ingebouwde webcam en het volwaardige toetsenbord tikt prima. De touchpadmuis is heel fraai in het Paviliondesign opgenomen en werkt uitstekend. Wifi is in de a, b en g variant aanwezig. De batterijduur is met metingen van twee uur (grafische test) tot tweeënhalf uur (leestest) redelijk te noemen. De meegeleverde tweede en grotere batterij zou dit met iets meer dan een uur langer uithouden en met beide batterijen kun je wel even voort.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede samenstelling
  • Mogelijkheden
  • Prijs
  • Scherm
De HP Pavilion tx1020ea is een goede bijzonder en compacte universele laptop. We hopen alleen wel dat toekomstige versies een beter scherm krijgen. Dan kan de Pavilion tx1000 serie gezien de relatief gunstige prijs een succes worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: