abonneren

Pavilion dv2085ea

Het is HP opgevallen dat design verkoopt. De Pavilion dv2085ea is dan ook een zeer mooi vormgeven en afgewerkt notebook met de nieuwe HP imprint coating, die krassen en beschadigen tegengaat.

Het hart van deze computer is de Intel Core Duo T2400 draaiend op een snelheid van 1,83GHz, deze levert voldoende processorkracht. 1024MB geheugen zorgt ervoor dat deze notebook een - zoals steeds meer nieuwe notebooks - Windows Vista Capable sticker op zijn behuizing mag hebben. Een harde schijf van 120GB is een van de sterkste punten gezien de prijs van het apparaat.

Maar er is meer onder de plastic behuizing, een nVidea GeForce 7200 zorgt voor het beeld en is goed voor redelijke prestaties. De capaciteit van de accu valt tegen, een gebruiksduur van 147 minuten is niet erg hoog. Dit wordt natuurlijk wel goedgemaakt met een groot scala aan andere features; wifi, bluetooth, lightscribe, een cardreader, geïntegreerde webcam en alle andere gebruikelijke aanluitingen.

Handig en leuk is de multimedia player Quickplay. Met Quickplay speel je dvd’s, of muziek mee af, of bekijk je afbeeldingen. Quickplay is geïntegreerd in het toetsenbord, of beter gezegd het heeft zijn eigen blauw oplichtende aanraak sneltoetsen. Boven het conventionele toetsenbord.
Quickplay kan ook gestart worden afzonderlijk van Windows wat het makkelijk maakt voor onderweg.

Het glanzende 14,1 inch breedbeeldscherm levert een mooi beeld maar wel met een beperkte kijkhoek. Het geluid is van hogere kwaliteit dan we gewend zijn bij notebooks. Ook de overige scores zijn prima en een uitgebreid software pakket maakt het notebook af.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Design
  • Lightscribe
  • Quickplay
  • Beperkte kijkhoek beeldscherm
  • Accuduur
Een mooi modern notebook voor een goede prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: