abonneren

Packard Bell EasyNote LS11HR-005NL

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Packard Bell gaat deze keer voor power en heeft zijn EasyNote LS notebook voorzien van een tweede generatie Core i7 processor. We hebben hier dus te maken met een heus SandyBridge notebook.

De prestaties van deze desktop replacer zijn dik in orde. De tweede generatie Core i7 processor is bijna twee keer zo krachtig als de eerste generatie en qua prestaties kan deze EasyNote de vloer aanvegen met high end notebooks die nog uitgerust zijn met een eerste generatie Core processor. In PCMark Vantage haalt hij dan ook een gigantische score van 7801 punten, terwijl een gaming notebook met een eerste generatie Core i7 processor ‘slechts’ 5594 punten haalt. Daarnaast is dit notebook ook nog zuiniger.

Wat gaming betreft is de grafische chipset eigenlijk net niet sterk genoeg. De chipset, een AMD Radeon HD 6650M met 1 GB geheugen, is wel in staat hardcore games af te spelen, maar de instellingen moeten behoorlijk naar beneden gesteld worden inclusief de resolutie. Games worden daar natuurlijk niet mooier van.

Films kijken kan wel op dit notebook, maar de beeldschermkwaliteit is niet denderend waardoor je het notebook beter op een hoger tafeltje kan zetten in plaats van op je schoot. Vanaf een afstand wordt de beeldkwaliteit ook snel minder. De kwaliteit van het geluid van dit notebook is daarentegen bovengemiddeld goed, hoewel je geen audiowonder moet verwachten.

Het toetsenbord tikt prettig en is compleet met een numeriek toetseneiland. Echter heeft Packard Bell wel de rollen van de functietoetsen omgedraaid. Zo moet je dus juist de FN toets gebruiken als je bijvoorbeeld de F1 of F4 knop wil gebruiken. Geavanceerde computergebruikers zullen hier aan moeten wennen. Wel heeft Packard Bell extra functies toegevoegd aan zijn keyboard, wat met name voor casual gebruikers een handige aanvulling is. Zo is er op het keyboard een backup-knop te vinden waarmee je direct backups van je bestanden kan maken en is er een ‘social media’ knop die een programma lanceert waarbij je jezelf in één keer kan aanmelden bij Facebook, Youtube en Flickr.

Packard Bell gebruikt altijd hetzelfde type touchpad en dat is maar goed ook. Het touchpad is erg prettig in gebruik dankzij zijn gladde oppervlak. Uiteraard is het touchpad voorzien van de juiste software zodat Multi touch ondersteund is. Verder heeft dit notebook 3 usb-poorten waarvan 1 poort ook usb3.0 ondersteunt.

Packard Bell voorziet zijn notebooks uiteraard van de nodige ‘extra’ software waaronder alle gebruikelijke software die we bij andere notebooks zien: MS Office 2010 Starter, Norton Internet Security, Norton Online Backup, Windows Live Essentials en meer. Daarnaast heeft Packard Bell ook Photoshop Elements 8 en Nero 9 Essentials mee geïnstalleerd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Krachtige allrounder
  • Fijn toetsenbord en touchpad
  • Extra handige functies
  • Had grafisch iets krachtiger gemogen
  • Functies van functietoetsen zijn omgedraaid
Packard Bell heeft met de EasyNote LS een uitstekende gezins-desktopvervanger in huis die prettig in het gebruik is en handige extra’s biedt. De grafische kracht mag van ons wat meer zijn, maar buiten dat hebben we weinig aan te merken op dit prima notebook.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Notebooks

Tags: