abonneren

o.book 1

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Maxdata heeft goed naar de concurrentie gekeken, getuige het geteste Belinea o.book 1.

Maxdata heeft sinds kort besloten om zijn notebooks onder de bij monitoren bekende populaire merknaam Belinea uit te brengen. In de O-lijn is de o.book 1 de eenvoudigste. Met zijn strak mat witte ontwerp, met ronde hoeken is er duidelijk overeenkomst met de Apple notebooks. Wel is hij wat dik en een knullig plakstripje met gaatjes over de speakers, geven het toch een goedkoop aanzien. Het 15,4 inch breedbeeldscherm heeft een goede beeldkwaliteit, maar glimt je tegemoet en kan ons, ook al door een redelijke beperkte kijkhoek, niet echt bekoren. Extra bij dit notebook is een webcam.

Het notebook wordt aangedreven door een Intel Celeron M processor op 1,73 GHz en heeft geïntegreerde Via Chrome graphics en een bescheiden 1 GB aan geheugen. Het geheel is goed voor voldoende prestaties, al zijn de 3D prestaties wel aan de lage kant. Dat deze processor de nodige energie gebruikt, hoor je aan het ventilatorlawaai en zien we terug in beperkte batterijduur van ruim een uur tot nog geen één uur en 40 minuten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uiterlijk
  • webcam
  • geen flashcardlezer
  • geheugenruimte
  • uidruchtig
  • batterijduur
Een bescheiden maar voldoende presterend budgetnotebook met een fraai uiterlijk en al met al een heel redelijke prijs/prestatieverhouding.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie