abonneren

NC-10

Ook Samsung laat zich niet onbetuigd in de categorie netbooks. Het bedrijf heeft duidelijk goed gekeken naar de concurrentie. Wij testen een keurig mat wit testexemplaar, dat ook in zwart verkrijgbaar is.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Opvallende verschillen zijn de glimmend verchroomde scharnieren en rand. Verder heeft de aan/uitknop een opvallende plek gekregen in het scharnier. Het scheelt niet veel, maar toch is deze Samsung van de 10-inch exemplaren de dunste en de lichtste.

Prima scherm

Het matte scherm met led-verlichting is van uitstekende kwaliteit. Het flinke toetsenbord tikt prettig en is volgens Samsung van een bacteriedodende coating voorzien.

Prestaties

De prestaties van het bij de Netbooks behoorlijk standaard Intel platform met Atom processor en bijbehorende chipset, zijn ook behoorlijk standaard en in overeenstemming met het beoogde eenvoudige gebruik.

Silent mode

Opvallend is de powermanagementfunctie: met een functietoets kunt u tussen verschillende modes schakelen. Zo blijft in de Silent-mode de ventilator uitgeschakeld, wat prettig is in stille ruimtes. De accuduur van dit netbookje is met ruim tweeënhalf uur redelijk. Ons testexemplaar heeft een 3-cels accu. De in Nederland verkochte versie heeft een 6-cells accu waarvan we dan wel een significant langere werktijd mogen verwachten.

Geluidskwaliteit

Wat negatief opvalt is het totale ontbreken van lage tonen bij de speakers. Bij het chatten is dat ongetwijfeld een voordeel, maar met muziek uiteraard een nadeel.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • stijlvol
  • dun en licht
  • bluetooth
  • geluidskwaliteit
De NC10 zal ook met ingebouwde 3G breedbandmodule beschikbaar komen. Met de prestaties en fraai uiterlijk en laag gewicht voor de redelijke prijs een aantrekkelijk aanbod.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: