abonneren

NB-200-10Z

Bij deze tweede generatie Toshiba netbooks heeft Toshiba duidelijk veel aandacht besteed aan het uiterlijk. In deze Satijn bruine uitvoering met iets meer mogelijkheden en luxe.

Opvallend is het deksel dat mat en diagonaal gestreept is en er daardoor goed uit ziet. De binnenkant heeft een glimmende goudbruine omlijsting van het scherm, dat daardoor samen met het scherm integraal reflecterend is. Verder is er op het 10 inch door leds verlichte scherm weinig aan te merken. De resolutie van 1024 x 600 is ook met een gecomprimeerde verticale resolutie van 768 te gebruiken. Dit voorkomt excessief scrollen.

Toetsenbord

Het toetsenbord heeft een goed werkbaar formaat. Met uit elkaar staande toetsen. Wij hebben ons laten vertellen dat dit vooral praktisch voor lange nagels. Het tikt prima ook touchpad met bijbhorende knoppen werken heel fijn.

Nieuwe Atom

Toshiba voorziet deze NB200 van de nieuwste Intel Atom N280 die met een iets hogere kloksnelheid ook evenredig hoger presteert. Jammer genoeg is de bijbehorende chipset nog niet beschikbaar zodat er van de betere grafische prestaties en mogelijkheden nog niet geprofiteerd kan worden.
Dankzij de 2 GB geheugen zijn de prestaties van Windows Vista op dit notebook ruim voldoende voor het beoogde gebruik.

Schokbescherming

Het enige waaraan je aan dit netbook merkt dat het een Toshiba is, is de harde schijf met schokprotectie. Dit ter bescherming van uw data bij stoten of vallen.
Naast de wat overmatig aanwezige utilities en toe duidelijk hoorbare fan is het opvallend dat Toshiba stereo geluid kennelijk minder belangrijk vindt gezien het toepassen van 1 overigens redelijk klinkende speaker.

Connectiviteit

De communicatieve eigenschappen zijn met wlan, bluetooht, webcam en microfoon voorzien zoals voor alle netbooks.

Accuduur

In deze uitvoering van de NB200 zit een flinke opvallend aanwezige accu met die met een flinke capaciteit. Wij meten een goede werktijd van vijfenhalf tot zeveneneenhalf uur.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prestaties
  • accuduur
  • hdd schokbescherming
  • één speaker
  • reflecterend scherm
Een uitstekend goed presterend netbook met een geslaagd ontwerp compleet met Windows Vista en met een goede autonomie prima voor mobiel gebruik. NB: Het door ons gesteste prototype is helaas anders dan de definitieve versie: deze bevat maar 1 GB geheugen en Windows XP als besturingssysteem.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: