abonneren

NB-200-10L

Bij deze tweede generatie Toshiba netbooks heeft Toshiba duidelijk veel aandacht besteed aan het uiterlijk. De zwarte uitvoering is de eenvoudigste.

Helemaal zwart met een glanzend diagonaal gestreept deksel maakt het een strak apparaat.
Het toetsenbord heeft een prima formaat is hier standaard uitgevoerd en tikt prima. Ook het touchpad is plezierig om mee te werken.

Scherm

Het 10 inch scherm is door leds verlicht en van goede kwaliteit ook al is het glimmende oppervlak ook hier nogal reflecterend. De resolutie van 1024 x 600 is ook met een gecomprimeerde verticale resolutie van 768 te gebruiken. Dit voorkomt excessief scrollen.

Schokbescherming

Het enige waaraan je aan dit netbook merkt dat het een Toshiba is, is de harde schijf met schokprotectie. Dit ter bescherming van uw data bij stoten of vallen.
Toshiba kiest voor het gebriuk van Windows Vista in combinatie met 2 GB geheugen en een flinke en rappe harde schijf. In deze uitvoering met de gebruikelijke Atom N270 processor met de daarbij gebruikelijke prestaties.

Utilities

Naast de wat overmatig aanwezige utilities en toe duidelijk hoorbare fan, is het opvallend dat Toshiba stereo geluid kennelijk minder belangrijk vindt, gezien het toepassen van 1 overigens redelijk klinkende speaker.

Accuduur

Met de bij dit exemplaar aanwezige standaard accu blijft de accuduur beperkt tot ruim twee tot tweeenhalf uur.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prestaties
  • windows Vista
  • Schokbescherming
  • één speaker
  • één speaker
  • reflecterend scherm
Een prima goed geprijsde, instap netbook die ook met Windows Vista prima presteert. NB: Het door ons gesteste prototype is helaas anders dan de definitieve versie: deze bevat maar 1 GB geheugen en Windows XP als besturingssysteem

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie