abonneren

NB-100

We hebben er even op moeten wachten maar ook Toshiba heeft nu een mini notebook in de netbook klasse. Uitermate compacte en functioneel.

Het NB100 netbook van Toshiba heeft een smalle rand rond het gebruikelijke 8.9 inch breedbeeldscherm en wat daarmee ook de afmetingen van het apparaat bepaald. Het is daarmee bijzonder compact waardoor ook het toetsenbord net als bij de vergelijkbare netbooks met deze bouwijze aan de krappe kant is. Het tikken op dit toetsenbord vereist dan ook de nodige gewenning en is niet echt comfortabel. Het touchpad daarentegen is van uistekende kwaliteit samen met de twee muisknoppen navigeert dit heel plezierig over het scherm.

Scherm

Ook het scherm is van goede kwaliteit helaas glimmend en dus reflecterend maar net niet al te hinderlijk. Dankzij led verlichting is helderheid, kleur en contrast net als de kijkhoek prima.
De resolutie van het schermpje is net als bij vergelijkbare netbooks met 1024 x 600 nog aan de beperkte kant. Vooral bij het browsen zal er verticaal veel gescrold moeten worden.

Saai

Hoewel de NB100 er netjes uitziet met een mat zwarte finishing en een grijze rand is er nergens aan te zien dat het een Toshiba notebook is. Zo mist het de karakteristieke Toshiba kenmerken als een volume regelaar met draaiwieltje of een fysieke wlan schakelaar. Wel zijn er een aantal handige Toshiba tools geïnstalleerde die het gebruik van het apparaat vergemakkelijken.

Stil

Wel handig is een functietoets combinatie waarmee de ventilator wordt uitgeschakeld zodat het gebruik van het netbook in stille omgevingen niet stoort. Jammer is dat je van het getoonde symbooltje niet kunt afleiden in welk modus de ventilator zich bevindt terwijl wel duidelijk een
verschil in prestaties hebben geconstateerd.

Atom

De prestaties van de ook in dit netbook aanwezige standaard hardware platform met 1,6 GHz Atom processor en 1 GB geheugen en geïntegreerde Intel graphics zijn vergelijkbaar en voor het beoogde mobiele gebruik met eenvoudige taken ruim voldoende.

Uitrusting

Er is met een 120 GB schijf voldoende opslagruimte en de connectiviteit is voorzien met 11g wlan en bluetooth. Webcam en microfoon maken het een complete communicator.
Toshiba levert dit notebook met Windows XP, virusscanner en wat handige Toshiba tools.

Batterijduur

Ons testexemplaar heeft een grote buiten het apparaat uitstekende accu die goed is voor ruim anderhalf tot ruim vier uur werktijd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • accuduur
  • compact
  • bluetooth
  • reflecterend scherm
Een bescheiden heel compact netbookje dat prima volstaat voor eenvoudig mobiel gebruik.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie