abonneren

N510

Van Samsung ontvangen we de eerste netbook die uitgerust is met nVidia’s ION-chipset. Deze chipset stelt de netbook in staat fatsoenlijk video op hd-resolutie af te spelen en gaat een stuk zuiniger om met energie.

Dat de Samsung N510 tot meer in staat is dan de gemiddelde netbook, zien we terug in de benchmarks. Zo is de N510 bijna 25 procent sneller dan andere netbooks en scoort hij op grafisch gebied in 3D mark 2006 1159 punten, waar netbooks met een standaard grafische chipset niet eens 100 halen. Dit betekent overigens niet dat u zware grafische applicaties kunt draaien. Het blijft een netbook en 1159 punten is in vergelijking met 'echte' notebooks en desktops niet veel.

Jammer is dat de kijkhoek van de N510 slecht is. Zowel verticaal als horizontaal is een kleine beweging genoeg om kwaliteitsverlies op te merken. Gezellig met z'n allen film kijken op de netbook zit er dus niet in. Gelukkig is de N510 uitgerust met een hdmi-uitgang, zodat u de netbook gemakkelijk aansluit op uw hdtv. Het scherm is overigens voor de verandering mat in plaats van glanzend.

De N510 is robuust en typt fijn. De lay-out van het keyboard komt overeen met de standaard, zodat u niet opnieuw hoeft te leren typen. Ook zijn we gecharmeerd van de mogelijkheid om de backlight van het scherm uit te schakelen. Dit is handig als u even de netbook verlaat. Hiermee bespaart u aanzienlijk op de accu. In onze test draait de netbook gemiddeld zo'n 300 minuten (5 uur) op één acculading.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • lange accuduur
  • prima video afspelen
  • slechte kijkhoek scherm
De N510 is een prettige netbook die qua prestaties in het hogere segment van de netbooks valt. Dit geldt ook voor de prijs. Met zijn € 499 zit de N520 aan de bovenkant van de markt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie