abonneren

N310

Na Asus en HP komt nu ook Samsung met een oogstrelend netbookje. Wie de Samsung N310 heeft gezien en vooral gevoelt kan er niet afblijven, of in uitzonderlijke gevallen, vindt hem spuuglelijk.

Wij vinden het een echt stijl-icoon. Met een aan alle hoeken en kanten sterk afgeronde kast en Samsung in reliëfletters op het deksel maken het uiterlijk bijzonder stoer. Dit wordt nog ondersteund door de rubberachtig aanvoelende in vier kleuren verkrijgbare coating en het feit dat de onderkant net zo strak is als de bovenkant. Eindelijk een notebookfabrikant die laat zien dat Apple niet de enige is die een stijlvol ontwerp kunnen maken.

Strak

Vanbinnen is het netbook al net zo strak met een tot de rand doorlopende afdekking van het beeldscherm en een toetsenbord met uit elkaar liggende toetsen. Helaas glimt ook dit scherm nogal zodat er wel hinderlijke reflecties optreden. Het 10 inch breedbeeldscherm heeft de standaard beperkte netbook resolutie van 1024 x 600. Gelukkig wel met de software compressie tootje om een 1024 x 768 beeld te comprimeren zodat er minder gescrollt hoeft te worden.

Standaard

Van binnen is de hardware zo standaard als het maar zijn kan met Atom N270, 1 GB geheugen, een 160 GB harde schijf, wlan en bluetooth. Net als de andere Samsung netbooks zijn er een aantal handig tools waaronder het uistekend functionerende powermanagement.

Accuduur

Met de compacte standaard accu meten wij een heel verdienstelijke batterijtijd van ruim drie tot ruim vijf uur.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • compact afgerond
  • mooi
  • handige tools
  • powermanagement
  • reflecterend scherm
Een bijzonder vormgegeven hebbeding, dat ook nog eens prima werkt. Voor deze vormgeving moet wel €80 extra worden betaald ten opzichte van de functioneel vrijwel identieke Samsung N110.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: