abonneren

N230-JA01NL

Met de Samsung N230 is Samsung duidelijk gegaan voor mobiliteit, en dan met name met de nadruk op grootte en gewicht.

De N230 is bijzonder klein en weegt slechts één kilo. Deze netbook is dus ideaal om mee te nemen op pad. Samsung heeft hiervoor wel concessies moeten doen aan de accuduur. De accu heeft minder capaciteit en is daardoor ook lichter, maar hierdoor hebt u maar wel een gemiddelde accuduur van 'slechts' vier uur en 42 minuten.

De N230 zit vol met nieuwe functionaliteiten, waaronder Fast Start en AllShare. We beginnen met Fast Start, want dit is echt een geweldige functie. Fast Start slaat, wanneer u het netbook uitzet met de uitknop, de status van het netbook op in het ramgeheugen en op de harde schijf, net als de Hibernate-functie in Windows. Omdat het ramgeheugen echter ook benut wordt, springt de netbook nagenoeg onmiddellijk aan wanneer u het netbook weer opent of aanzet. De snelheid is vergelijkbaar met een iPad of iPhone die u uit standbymodus haalt. Verder kunt u met de N220 Plus makkelijk bestanden delen via de diverse AllShare-tools. Met Easy File Share kunt u via een directe draadloze ad-hocverbinding direct bestanden delen tussen twee pc’s. De Easy Resolution Manager-tool verhoogt kunstmatig de beeldschermresolutie van 1024 x 600 naar 1024 x 768. Dit is handig voor programma's die deze resolutie eisen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer licht
  • Fast Start
  • iets kortere accuduur
Vindt u gewicht en grootte het belangrijkst van allemaal bij de aanschaf van een netbook, dan moet u absoluut eens kijken naar de Samsung N230.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie