abonneren

N20A

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Asus maakt al langer notebooks in de draagbare categorie maar die zijn vooral luxe en duur. Met de N20 heeft Asus nu een betaalbaar portable notebook onder de 2 Kg met een uitstekend bruikbaar 12,2 inch breedbeeldscherm.

Deze keer dus geen bijzondere bekleding of fancy styling maar eenvoudige grijsbruine opdruk afgewerkt met een glanzende finish. Om bij de glans te blijven vingerafdrukken zijn hierop goed zichtbaar maar ook weer redelijk makkelijk weg te poetsen. Overigens is het scherm ook glimmend en redelijk hinderlijk reflecterend. De kwaliteit; kleur, contrast en helderheid en kijkhoek zijn goed. De hoge resolutie van 1280 x 800 pixel maakt dat dit scherm een scherp beeld levert met een prima werkruimte.

Prestaties

Prestaties levert de in ons test exemplaar aanwezige Intel Core 2 duo processor geklokt op 2,53 GHz genoeg en ook de 3D prestaties van de Intel grafische chipset zijn naar verwachting ruim voldoende voor normaal dagelijks gebruik. Met ruim voldoende geheugen, een flinke harde schijf en een dvd-brander is het notebook uistekend toegerust op intensief gebruik. De definitieve versie van de N20 zal waarschijnlijk van een op 2 GHz geklokte T6400 processor worden voorzien. We mogen aannemen dat de prestaties daarvan iets lager zullen zijn, maar wel met een lager energieverbruik.

Accuduur

De in ons testexemplaar aanwezige 6 cells accu levert nu al een heel redelijke accuduur variërend van 2,5 tot vijf uur. Of dit een verdienste is van de energiebeheerssoftware van Asus weten we niet. In elk geval is deze tool nu wel ontwikkeld tot een praktisch met een speciale functietoets te bedienen hulpmiddel.

Overig

Aan de aansluitingen hoeft het ook niet te liggen, met bedraad zowel als draadloos netwerk, bluetooth en voor het aansluiten van een extra beeldscherm zowel vga als hdmi. Dus zelfs hd-video behoort tot de mogelijkheden. Voor het chatten is er een webcam met microfoon en als u buiten bereik van een wlan netwerk bent, brengt de 3,5G breedbandvoorziening uitkomst.
De geluidskwaliteit van de ingebouwde speakers is zoals gebruikelijk redelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • compact
  • prestaties
  • hsdpa 3,5G
  • accuduur
  • gewicht
  • glans
Een bijzonder praktisch en functioneel notebook met redelijk bescheiden afmetingen maar wel nog een behoorlijk gewicht. Dankzij 3g module is er altijd een internet verbinding mogelijk wat het een breed inzetbaar notebook maakt. Let op: Configuratie van geteste exemplaar wijkt af van het definitieve model.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: