abonneren

N140

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Als u een leuk netbookje zoekt voor een leuke prijs, dan is de Samsung N140 wellicht wat voor u.

Voor €379 hebt u al een heel aardig netbookje in handen met Windows 7 Starter-editie. De Samsung N140 is een netbook dat niet echt uitblinkt in prestaties. Hij is zelfs aan de trage kant, ook bij normaal gebruik. Zo duurt bijvoorbeeld het opstarten van MS Word (van de meegeleverde MS Office 2007-trial) een stuk langer dan op andere netbooks uit deze test. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat de N140 maar 1 GB aan ramgeheugen heeft en de processor niet al te sterk is.

Wat u wel krijgt met de N140 is een strak design en mobiliteit. Het netbook weegt namelijk maar 1,27 kilo en het apparaat werkt gemiddeld bijna zeven uur op één acculading! Als u geen zware grafische applicaties draait, wat we ook niet aanraden gezien de lichte hardware, kan deze accuduur zelfs oplopen tot negen uur! En daar zit vooral de kracht van de Samsung N140: mobiliteit. Het beeldscherm is niet glanzend, maar mat: voor glanshaters een pré. Wel is het jammer dat het breedbeeldscherm van matige kwaliteit is. Dat levert een slechte kijkhoek op.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • extreem lange accuduur
  • heel licht
  • traag
  • slecht scherm
Als u een netbook zoekt dat het vooral lang moet uithouden, hebt u aan de N140 een goede keuze. U doet dan wel enige concessies op andere gebieden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie