abonneren

N120

Samsung laat weinig aan het toeval over met nog een derde 10 inch netbook met als belangrijkste verschil ten opzichte van de N110 een verbeterde geluidskwaliteit.

Het netbook is daartoe iets breder met in de ruimte naast het scherm de speakers. Voor lage tonen moet een “subwoofer” in de kast zorgen. Klinkt heel mooi, maar ook nu komt ons oordeel niet boven de kwalificatie redelijk uit. Bijkomend voordeel van de extra cm is dat het toetsenbord iets groter is, waardoor het vrijwel een standaard formaat heeft. Tikt heel prettig en ook het ruime touchpad is prima. Een onbegrijpelijke misser is de dat Samsung om toetsen uit te sparen één standaard toets heeft weggelaten en daarbij de linke en rechter windowstoets heeft omgewisseld. Dit maakt het apparaat voor de frequente vlaggetjes toets gebruiker echt onbruikbaar!

Bling

Bij dit netbook wit, glanzenddeksel en mat vanbinnen zijn de chromen accenten nog wel aanwezig. Trendy is de Aanuit/in schakelaar in het scharnier
Verder is ook dit netbook behoorlijk standaard. Het 10 inch door leds verlichte scherm is glanzend en helaas reflecterend maar verder prima. De bescheiden resolutie van 1024 x 600 is net als bij de Samsung N310 met een tool van naar 1024 x 768 te schakelen waardoor het verticaal scrollen wat beperkt kan worden.

Accuduur

Processor geheugen en harde schijf zijn gelijk, de prestaties ook. Net als de wifi, bluetooth, webcam en microfoon. De zes cells accu is gelijk aan die van de N110. Toch meten we bij dit exemplaar iets minder riante accuduur van bijna zes tot ruim zeven uur. Nog steeds heel netjes.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • groot toetsenbord
  • powermanagement
  • accuduur
  • verwisselde windowstoetsen.
  • glanzend scherm
Functioneel en compleet netbook met iets meer gebruiksgemak, afgezien van de onuitstaanbare windowstoetsen, voor een redelijke prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: