abonneren

N110

Deze opvolger van de NC10 is de op details verbeterde uitvoering van Samsungs eerste netbookje.

Verkrijgbaar in glanzend zwart of wit met een rood accent in de rand. De opzichtige chromen rand is gelukkig verdwenen. En de kast is iets meer afgerond dan voorheen.
In de techniek is niet veel veranderd met het standaard op de Intel Atom N270 gebaseerde hardware platform. De prestaties zijn navenant en onveranderd.
Wel veranderd is de standaard meegeleverde 6 cells accu die het apparaat een bescheiden bultrug oplevert, maar wel goed is voor een respectabele accuduur van bijna zeven tot negeneneenhalf uur. Dit is mede te danken aan Samsungs uitstekend werkende energiebeheerssoftware.

Scherm

Ook hier het bekende glanzende, dus reflecterende 10 inch scherm met overigens uitstekende beeldkwaliteit. Wel ook in de verticaal beperkte resolutie van 1024 x 600 zonder compressie- of zoom-functie.

Toetsenbord

Toetsenbord en touchpad zijn prima. Gelukkig heeft Samsung bij dit model wel de windows toetsen op de juiste plaats zitten. Webcam, microfoon, wlan en bluetooth zorgen voor de gebruikelijk communicativiteit. Hoewel Samsung de speakers heeft verbeterd houdt de geluidskwaliteit nog altijd niet over en komt niet boven ons predicaat voldoende.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uiterlijk
  • accuduur
  • glanzend scherm
  • beperkte schermresolutie
Een prima standaard netbook met een goede accuduur. Met de juiste prijs een goede prijs prestatieverhouding.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: