abonneren

MX 1200 Ultra Mobile PC

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Deze leuke compacte umpc is met Windows Vista een handige reispartner.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Adapt MX umpc is bescheiden van formaat met afmetingen van een half A4-tje en drie centimeter dikte. Hij weegt een bescheiden 900 gram en is daarmee behoorlijk portable. Het ziet er uit als een flink grote pda en met de meegeleverde steun kan hij eenvoudig rechtop geplaatst worden. Een cradle en autosteun zijn optioneel.

Windows Vista

Dankzij Windows Vista Premium is er op dit umpc-tje volledige Windows functionaliteit beschikbaar inclusief de nieuwe tablet-pc functionaliteit met penbediening en vingerbediening op het 7 inch touchscreen. Heel mooi is dat Windows Vista nu uitstekend werkende handschriftherkenning bevat, ook in het Nederlands. Behalve de penbediening op het scherm is er ook een trackpoint muis met twee muistoetsen, waarmee behoorlijk door Windows genavigeerd kan worden.

Naast het scherm zijn er ook nog de umpc specifieke navigatietoetsen als een derde mogelijkheid om het apparaat te bedienen en door de tot het Origami Exprerience pakket toegevoegde functionaliteit en instellingen te navigeren. Een toetsenbord is er niet maar, daarin kan worden voorzien met een optioneel via draadloze bluetooth aan te sluiten toestenbordje. Binnen het Origami pakket zijn er als alternatief ook de met een handige functietoets op te roepen duimtoetsenbord in de hoeken van het scherm. Ook dit werken bij deze Adapt uitstekend.

Via platform

Net als bij de Medion RIM 1000 is deze UMPC voorzien van een VIA C7M processor nu op 1,2 GHz. Deze processor is zeer bescheiden met energiegebruik. Samen met 1 GB Geheugen waarvan een gedeelte wordt afgesnoept voor het gedeelde geheugen voor de geïntegreerde grafische chipset zijn de prestaties voldoende voor het beoogde gebruik. Je moet er geen wonderen van verwachten maar alles doet het inclusief het Windows Vista Aero interface, getuige de score van 1 voor de Windows Vista prestatie index.

Beeldscherm

Het 7 inch breedbeeldscherm heeft een bescheiden eigen resolutie van 800 x 480 pixels die echter ook in hogere resoluties is te gebruiken van 800 x 600 of 1024 x 600. Het beeld wordt daardoor wat minder scherp maar is nog goed leesbaar. De beeldkwaliteit van het gelukkig niet glimmende scherm is redelijk zowel qua helderheid, kleurweergave als kijkhoek.

Communicatie

Voor de communicatie met de buitenwereld is er een draadloos (b/g) netwerk en bluetooth 2.0 met edr beschikbaar. Videochat is mogelijk met de ingebouwde webcam.

Batterij

De gespecificeerde drie uur op één batterijlading haalt deze umpc niet. Dit komt waarschijnlijk door de standaard gebruikte 3 cell batterij. Wij meten een batterijduur van één uur en drie kwartier en dat is waarschijnlijk gelijk het grootste nadeel van dit apparaat. Een 6 cell batterij is optioneel verkrijgbaar.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compact
  • Functioneel
  • Batterijduur
Een bijzonder compacte en prima werkende umpc.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: