abonneren

MSI FX 700

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
MSI levert met de FX 700 een desktop replacer notebook die prima dienst kan doen als all-round pc.

De prestaties zijn goed, maar het kan krachtiger. De Core i5, die in het notebook verwerkt zit, is nog van de eerste generatie en hoewel daar niks mis mee is, zijn we ondertussen aanbeland bij de tweede generatie. Wel heeft het notebook 4 usb-poorten waarvan 2 usb3. Qua aansluitingen zit het met deze notebook dus wel goed.

Toch zullen de prestaties voor het gemiddelde gezin meer dan genoeg zijn. Alleen op gaming gebied blijft deze notebook een beetje achter en dat is zonder, aangezien MSI wel geïnvesteerd heeft in een externe grafische chipset. Toch zul je met dit notebook moeite hebben om de nieuwste games te spelen.

Voor films kijken is de FX700 dan weer wel prima geschikt. Het geluid dat uit de Dynaudio speakers komt, klinkt echt heel erg goed en is een genot om naar te luisteren. Helder, goede bassen en geen vervorming. Het geluid draagt dan ook zeker bij aan de film-ervaring. Het is alleen wel jammer dat de verticale kijkhoek van het beeldscherm heel slecht is waardoor er moeilijk met meerdere personen tegelijk film op te kijken is. Alleen film kijken met het notebook op je schoot gaat daarentegen prima.

Wat meegeleverde software betreft, heeft MSI aardig wat extra software alvast voor je geïnstalleerd. Naast de gebruikelijke meuk zoals Office 2010 Starter, een Internet securitiy suite en casual game zooi die je op een notebook vindt, heeft MSI ook softwarepakketten van Magix toegevoegd. Dat zijn de pakketten: Music Maker 16, Photo Manager 9, Speed BurnR, Screenshare en Video Easy SE. Het is natuurlijk maar de vraag of je hier blij mee bent. Het was mooier geweest als je zelf had kunnen kiezen of je dit wil installeren op je machine of niet.

Het toetsenbord van de FX 700 is compleet met een numeriek eiland, maar de toetsen zijn wel ietsje kleiner dan bij andere notebooks. Het zal dan ook even wennen zijn voordat je hier goed mee overweg kan. Verder heeft het notebook handige multimediatoetsen bovenin en een knop om wifi mee aan en uit te zetten. Het multitouch touchpad voelt erg stroef. Dit komt door de laag puntjes die op het touchpad geplaatst is. Hierdoor voel het touchpad erg stroef aan. Handig is wel de knop die bij het touchpad zit waarmee je deze kan in en uit schakelen.

Voor een dekstop replacer is de FX 700 behoorlijk zuinig. Gemiddeld gaat het notebook bijna 3 uur mee op één acculading en wanneer de grafische chipset niet gebruikt wordt, is dit zelfs op te rekken naar bijna 4 uur. Het notebook verstookt dan ook maximaal maar rond de 71 watt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Heel mooi geluid
  • Energiezuinig
  • 2 usb3 poorten
  • Matige game prestaties
  • Kijkhoek beeldscherm is matig
  • Hele stroeve touchpad
De FX 700 is een uitstekende all-round desktop replacer voor het hele gezin, zolang er maar niet de nieuwste games op gespeeld wordt. Het notebook blinkt uit in energiezuinigheid en geluid. Ook is het notebook voorbereid op de toekomst met 2 usb3 poorten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie