abonneren

MSI CR650

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Waar HP de instapprocessor AMD E-350 inzet in een ‘netbook-plus’, de Pavilion dm1, kiest MSI met de CR650 voor het andere segment: de notebookmarkt.

Oneerbiedig zou je kunnen zeggen dat de CR650 een ‘notebook-min‘ is, maar ondanks de beperkte prestaties verdient hij deze titel wat ons betreft niet. De CR650 is dus een instapnotebook, eigenlijk nog één tree lager, waarbij je geen al te hoge eisen moet stellen aan de prestaties. De CR650 zit aan de onderkant van de markt wat dat betreft, maar presteert uiteraard wel beter dan een gemiddeld netbook. In PCMark Vantage scoort hij 2393 punten, terwijl een gemiddeld instapnotebook met een instap-Core i3-processor al tegen de 6000 punten scoort.

Ook in de grafische benchmarks gooit de CR650 geen hoge ogen. Op zich is dat niet verrassend, want de E-350 is een instapprocessor waarbij de cpu en de gpu met elkaar versmolten zijn, een apu. De geïntegreerde grafische chip – de Radeon HD 6310 – is wel uitstekend in staat om films in (full-) hd af te spelen.

De beeldkwaliteit van de CR650 is wel prima en het glanzende beeldscherm heeft een goede kijkhoek. Ook voor het geluid hoeft de CR650 zich niet te schamen. Voor een notebook in deze prijscategorie is de kwaliteit uitstekend. Waar dit notebook, in vergelijking met andere instapnotebooks, ook sterk op scoort, is de accuduur. Gemiddeld gaat dit notebook op één acculading tussen de vijf en zes uur mee. Wel een beetje jammer is dat MSI het notebook vol heeft gezet met ‘extra’ software, oftewel systeemvervuiling.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • goed beeld en geluid
  • prima voor basaal gebruik
  • lange accuduur
  • matige prestaties
De MSI CR650 is een instapnotebook dat uitstekend geschikt is voor basale computertaken (internetten, tekstverwerken en e-mail) en het bekijken van films, waarbij vooral de beeld en geluidskwaliteit positief opvallen. Voor net geen € 500 is dit een mooi, maar bescheiden notebook.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie