abonneren

Mini 9

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Hoewel Dell er behoorlijk vlot bij was met het uitbrengen van netbooks, heeft het toch heel erg lang geduurd voordat wij er ééntje konden bemachtigen. Zolang, dat het apparaat al weer gedateerd is.

None

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Solid State Disk

Het betreft hier namelijk een 8.9 inch versie van de eerste generatie. In ons geval wel compleet met 3G hspa Vodafone voorziening. Ons testexemplaar is voorzien van Windows XP en een 8 GB solid state schijf. Met name het laatste beperkt de gebruiksmogelijkheden behoorlijk. Op het moment van schrijven wordt de Mini 9 aangeboden met een 16 GB sdd en we baseren ons eindoordeel dan ook op de prijs van dit exemplaar.

Prestaties

Ondanks de hoge gemiddelde snelheid van de ssd zijn de prestaties van dit netbook aan de matige kant. Het 8.9 inch scherm is zoals gebruikelijk door ledsverlicht en van het flink reflecterend glanzende type. De beeldkwaliteit is verder goed hoewel de kijkhoek ook beperkt is. De resolutie is met 1024 x 768 standaard klein. Het glimmende zwarte uiterlijk volgt de heersende mode. Het toetsenbord is klein en mis bovendien nog een rij (functie) toetsen. Na enige gewenning valt er overigens best mee te tikken.

Communicatief

Dankzij de 3g module, wlan en bluetooth is de communicatie goed voorzien. Webcam en microfoon zijn ook aanwezig. Met MS-Works is de software ook compleet.
Met drie tot vier uur is de werktijd op een bescheiden acculading prima in orde. Terwijl het gewicht van net iets meer dan één kilo deze mini heel goed draagbaar maakt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • + ssd
  • - beperkte opslagruimte
  • - klein toetsenbord
  • - gedateerd
  • - reflecterend scherm
Een compact netbookje dat vooral voor online gebruik onderweg zeer geschikt is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: