abonneren

Megabook S271

Van MSI hebben we de Megabook S271 ontvangen in ons testlab; de eerste Turion X2 notebook die wij in handen krijgen en we zijn dan ook zeer benieuwd naar zijn prestaties.

De notebook is zeer compact met een 12 inch breedbeeld-scherm. Hij weegt maar 2100 gram en valt daarmee in de categorie subnotebooks. Er zijn twee varianten, een witte en een zwarte. De zwarte notebook is uitgerust met Windows XP Professional en kost daardoor iets meer, namelijk 1229 euro.
Bij de notebook is een mini-muis en een tas geleverd. Allemaal leuk natuurlijk maar het gaat ons met name om hoe hij het in de test doet. De notebook bevat een AMD Turion X2 processor met twee kernen die draaien op 1,6 Gigaherz. Verder huist er in deze notebook 1024 MB geheugen waarvan de Ati Xpress 200 chipset wat af snoept voor de grafische prestaties, een 80 gigabyte harde schijf en is hij verder uitgerust met Bluetooth en Wlan.

We laten een aantal benchmark-programma's los op de notebook waaronder PCMark, 3DMark, Cinebench en Mobilemark. In tegenstelling tot de niet zo bijzondere prestaties van de single core Turion notebooks weet de Turion X2 ons wél te verrassen met uitstekende prestaties. Zo scoort deze notebook in PCMark met zijn twee 1,6 GHz kernen beter dan een vergelijkbaar Intel Core Duo notebook met 2 GHz kernen. Dit komt waarschijnlijk door de Ati Xpress 200 chipset die grafisch gezien sterker is dan Intels 945 chipset. Want als we kijken naar pure processorkracht dan is een Intel Core Duo processor op 2 GHz sneller.

De prijs van deze prima presterende notebook is echter veel gunstiger dan de Intel-variant. Tel daarbij op dat de notebook naast wifi is voorzien van Bluetooth en Firewire, beschikt over een uitstekend beeldscherm en de accu het meer dan drie uur volhoudt en we zien geen reden om niet enthousiast te worden van deze mobiele krachtpatser.

Het enige waar we niet blij van worden is de blikkerige geluidskwaliteit van het notebook. Met een oortelefoon is de kwaliteit beter omdat je dan de speakers omzeilt maar echt goed is het niet. Ook wordt de notebook genoeg gekoeld wat gepaard gaat met de nodige blaaskracht maar we ondervinden deze niet als hinderlijk. Ook wordt je schoot niet zo warm zoals dat bij de meeste Intel Core Duo notebooks het geval is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer mobiel
  • Uitstekende prestaties
  • Mooi uiterlijk
  • Wlan, Bluetooth en Firewire aanwezig
  • Veel power voor weinig geld
  • Matige geluidskwaliteit
  • Niet stil
Als we alle voors en tegens tegen elkaar afzetten kunnen we alleen maar concluderen dat de MSI Megabook S271 een fantastische notebook is die behalve strak en super mobiel is, ook nog eens de nodige power en mogelijkheden in huis heeft om de veeleisende mobiele gebruiker tevreden te stellen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: