Woensdag 22 juni is er weer een Aldi computer te koop. Deze keer heeft Medion gekozen voor de MD 98720: een netbook met de Intel N570 Atom processor.

We hebben het in eerdere vergelijkende tests gezegd: een netbook is een netbook en daar is weinig bijzonders aan. Dat geldt ook voor dit netbook van Medion. De N570 Atom processor heeft weliswaar 2 kernen en is iets sneller dan de N550, maar in zijn geheel zijn de prestaties niet bijzonder. Logisch, want het is een netbook.

Toch heeft Medion dit netbook voorzien van interessante extra’s. Zo is dit één van de weinige netbooks die voorzien is van een usb3.0 poort en beschikt het apparaat ook over Bluetooth. Wat dat betreft biedt dit netbook dus wel iets meer dan het gemiddelde instap netbook.

Wat vervolgens erg leuk is, is zijn prijs. Dit netbook is namelijk net zo goedkoop als een instap netbookje zonder usb3.0 en Bluetooth: 279 euro. Veel goedkoper dan dit ga je een netbook niet vinden, en zeker niet met de hardware die Medion biedt. Wat dat betreft is dit een goede deal.

Andere zaken die positief opvallen zijn de beeldkwaliteit van het scherm en de accuduur. Als je een beetje bewust omgaat met de energie in dit netbook, dan kun je het met dit notebook bijna een werkdag uithouden. Gemiddeld in onze test gaat dit netbook op één acculading meer dan 6 uur mee (380 minuten).

Een nieuwe feature die Medion heeft toegevoegd aan dit netbook is Medion Fast Start, een opstart partitie met een minimaal besturingssysteem. Dit zal sneller moeten starten dan Windows zodat je snel even het internet op kan. Helaas werkte deze functionaliteit bij ons niet, maar wij hadden dan ook een pre-productiemodel ter test. We zijn benieuwd of deze functionaliteit in het uiteindelijke product wel werkt.

PluspuntenMinpuntenConclusie

  • Beeldkwaliteit goed

  • Usb3.0 aan boord

  • Goedkoop

  • Blijven netbook prestaties

Een netbook blijft een netbook en qua prestaties zul je niet veel meer kunnen dan internetten, e-mailen en lichte kantoorwerkzaamheden. Echter zijn de algehele kwaliteit, de extra features en de gunstige prijs elementen die dit notebook boven de massa laten uitsteken en daarmee – op netbook gebied – vier sterren scoort.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten