abonneren

Medion Aldi Akoya P6812 (MD 98761)

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
Woensdag 9 november heeft de Aldi een Medion notebook in de aanbieding - de Akoya P6812 (MD 98761) - en deze keer is het een hele scherpe deal.

We beginnen met de prijs: 549 euro. Meestal heb je voor dit geld een basis instap-notebook met niet al te spannende specificaties, maar deze keer is het anders. De specificaties van de Akoya P6812 (MD 98761) zijn niet mis.

Binnenin vinden we een Intel Core i5 processor op 2,4 GHz en maar liefst 8 GB aan ramgeheugen. Qua opslag heeft Medion ook niet bezuinigd en word je verwend met een 750 GB harde schijf. De grafische prestaties stijgen ook boven het gemiddelde uit dankzij de GeForce GT555M chip die terug kan schakelen naar Intel's HD graphics als het notebook geen zware grafische toepassingen hoeft uit te voeren. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, heeft Medion voor dat geld ook nog een blu-ray speler dvd-brander ingebouwd. Verder is het notebook uitgerust met alle connectiviteit die je van een multimedia notebook mag verwachten: wifi (n), bluetooth, hdmi en 4 usb-poorten waarvan 1 usb3.0 poort.

De prestaties zijn uitstekend, zoals je ook kan zien in het tabblad 'testresultaten' onder deze review. In deze prijsklasse ga je geen krachtiger notebook vinden dan dit. Gaming is ook zeker mogelijk op dit notebook, hoewel je dan bij nieuwe games wel in de instellingen moet tweaken om het spel soepel te houden.

Bij multimedia notebooks is de accuduur meestal de achilleshiel en hoewel dit notebook maximaal anderhalf uur meegaat als je er bijvoorbeeld op gamet, gaat de accu veel langer mee als de externe grafisch chip niet gebruikt wordt. In onze accutest gaat dit notebook gemiddeld bijna 4 uur mee. Helemaal niet verkeerd!

Op een multimedia notebook wil je natuurlijk ook films kijken en dat gaat ook prima op dit notebook. De blu-ray speler samen met de voorgeïnstalleerde Cyberlink PowerDVD software speelt moeiteloos blu-ray en dvd-discs af. Alleen de kwaliteit van het beeldscherm vinden we iets minder. De kijkhoek is matig waardoor films beter bekeken kunnen worden op een externe monitor of tv. Over de geluidskwaliteit van de speakers van dit notebook zijn we tevreden, helemaal voor deze prijsklasse.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • blu-ray speler
  • veel opslagcapaciteit
  • krachtige allround prestaties
  • kijkhoek beeldscherm matig
Als we kijken naar de prestaties en specificaties, dan kunnen we niet anders concluderen dat Aldi en Medion met de Akoya P6812 een zeer scherpe deal neerzetten. Als je een goed all-round notebook zoekt, dan vind je geen beter notebook voor dit geld.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Notebooks

Tags: