abonneren

Medion Akoya X7811

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Met de Akoya X7811 knalt Medion in prestaties. Er zit weliswaar nog maar een eerste generatie Core i7 processor in, de Q740, maar dat weerhoudt dit notebook er niet van om prima gameprestaties neer te zetten. In de game Mafia II met alle details aan op een resolutie van 1440 bij 900 weet deze Akoya 36,7 frames per seconde te halen. Dat is echt niet verkeerd.
Natuurlijk is dat ook te danken aan de high end grafische chipset waarover dit notebook beschikt: de AMD Radeon HD5870.

Gamen op dit notebook is dan ook geen probleem en Medion heeft daaraan gedacht. Zo is het toetsenbord voorzien van een speciale gamers lay-out waarbij de WASD-knoppen voorzien zijn van een extra kleurtje. Hoge game-prestaties betekent over het algemeen dat je er andere werkzaamheden ook prima op kan doen. Dat is bij deze Akoya ook zeker het geval, hoewel in PCMark Vantage deze eerste generatie Core i7 processor het moet afleggen tegen notebooks met een tweede generatie Core i7 processor (verschil: 2000 punten).

Het notebook kan met het grootste gemak HD-films afspelen maar de beeldschermkwaliteit is beroerd. De horizontale kijkhoek valt nog wel mee, maar zodra het scherm kantelt, wordt het beeld aangetast. Een ander zwak van het beeldscherm is dat hij heel erg ruist. Zo zullen lichte vensters op bepaalde plaatsen ontzettend gaan kriebelen. Zonde! De speakers in de notebook zijn oké te noemen. Het klinkt niet slecht, maar het blinkt ook niet uit.

De FN-functies op het toetsenbord zijn een beetje vaag. De icoontjes zijn lastig te identificeren waardoor je soms even moet experimenteren voordat je de juiste functie te pakken hebt. Zo is van display wisselen een raar vierkantje, om maar een voorbeeld te noemen. De Wifi knop om het draadloze netwerk in en uit te schakelen lijkt te ontbreken. Totdat we ontdekken dat het Wifi-lampje meer is dan dat, het is een touch knop. Het is dus allemaal een beetje anders, maar dat zal meer een kwestie van wennen zijn.

Ook Medion voorziet zijn notebooks van heel veel software waaronder antivirussoftware (Bullgaurd), MS Office 2010 Starter, Cyberlink Software, Chrome en de Google Toolbar om maar een paar voorbeelden te noemen. Bij notebooks lijk je niet te ontkomen aan de meegeleverde ‘bloatware’. Opvallend is dat Medion als enige van de notebook-fabrikanten zijn notebook voorziet van een 32-bits besturingssysteem. Apart en voor het ramgeheugen niet gunstig. Wel heeft Medion ook een 64-bits recovery cd meegeleverd.

Energiezuinig is de Akoya X7811 niet. Gemiddeld gaat dit notebook maar een dik uur mee, daarna houdt het op. De accu is in dit geval eigenlijk niets meer dan een veredelde ups (uninterrupted power supply).

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekende prestaties
  • Veel aansluitingen
  • Slecht scherm
  • Lage accuduur
De Akoya X7811 is een bijzonder interessant notebook voor gamers dankzij zijn brute kracht. Daarnaast is hij ook nog eens heel aantrekkelijk geprijsd. De achilleshiel van dit notebook is echter het beeldscherm dat van teleurstellende kwaliteit is. En dat telt zwaar mee in ons eindoordeel. Als Medion daar in een volgende versie meer aandacht aan besteedt, dan hebben ze de volgende keer een winnaar in handen.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie