abonneren

MD97600

Medion stuurde ons hun budget notebook, de MD 97600. Deze ziet er zeker uit als een budget notebook maar als we naar zijn functies kijken, blijkt die meer in zijn mars te hebben. Als we het notebook openklappen valt ons op het eerste moment niet zoveel op. De gebruikelijke dingen zijn aanwezig; het toetsenbord, touchpad en extra functieknoppen.

Touchpad


De MD 97600 is een echt Centrino notebook compleet met een 1,8 gigaherz Pentium M. Het werkgeheugen bestaat uit 512 megabyte. De harde schijf heeft 100 gigabyte tot zijn beschikking. De grafische handelingen worden door de Intel Mobile 915 chipset afgehandeld.

Het touchpad heeft een leuke feature. Als je in de rechterbovenhoek (op het kruisje) van het touchpad drukt, verschijnt er een wit menu. Via dit menu kun je snel en makkelijk een hoop applicaties starten. Voorgeprogrammeerd staan de browser en e-mail applicatie. Ook geluid en multimedia toetsen zijn aanwezig. Ook zijn er twee knoppen aanwezig waar een applicatie worden aan toegewezen kan worden.

Media Center


Met de installatie van Windows Media Center (MCE) wil Medion deze notebook vooral aanprijzen als een multimedia notebook. De zakelijke kant wordt niet genoemd. Vreemd is dit wel gezien de laptop goed draagbaar is met tweeënhalve kilo. De batterij tijd is zeker ook voor de mobiele en zakelijke gebruiker erg handig; maar liefst 279 minuten! Dat is ruim 4,5 uur. Wel heeft hij maar beperkte aansluitingsmogelijkheden. Zo moeten we het maar doen met 3 usb sloten en mist hij een expresscard slot, cardreader en firewire.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Batterijduur
  • Touchpad
  • Beperkte aansluitingen
De Medion MD 97600 is zeker voor de mobiele zakenman een aanrader vanwege zijn draagbaarheid en batterijtijd. De consument waarvoor de notebook in de eerste instantie voor bedoeld is zal zeer zeker ook goed uit de voeten kunnen met dit notebook.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: