abonneren

MD96290

Medion en Aldi brengen weer een nieuw notebook op de markt: de MD96290. Het notebook is vanaf deze week te koop.

Medion-notebooks bij de Aldi zijn over het algemeen zeer snel uitverkocht. Bij de MD96290 zal het niet anders zijn. Het drie kilo zware notebook draait op Windows Vista Home Premium. Hij heeft geen nieuwe Core 2 Duo-processor, maar een wat ouder model Pentium met twee cores. 2 GB aan werkgeheugen is netjes evenals de 120GB harde schijf. Ook op de geïntegreerde vga-webcam hebben we weinig aan te merken. De kwaliteit ervan is vergelijkbaar met de webcams van bijvoorbeeld Logitech, Hercules en Microsoft. Uiteraard is er gedacht aan de mogelijkheid van wlan (802.11 b/g), zit er een duallayer-dvd-brander in het notebook, zijn er 4 usb 2.0 poorten en een 4-in-1 cardreader. Ook tv-out en audio line-in ontbreken niet.

Prestaties

De gemiddelde prestaties van het notebook zijn redelijk. De gemiddelde gebruiker zal er prima mee overweg kunnen. Gamers kunnen het beter houden bij een desktopsysteem, getuige de magere score bij 3DMark06 van 200. Gemiddeld gebruikt het notebook 25 watt en doet hij tussen de tweeënhalf tot vijf uur met één batterijlading. Het notebook wordt op sommige plekken iets warmer dan we gewend zijn - niet echt geschikt voor gebruik op schoot dus. Het matte 15,4-inch breedbeeldscherm is van goede kwaliteit.

Software

Aan software is op deze pc geen gebrek. Denk aan Nero 7 Essentials voor het branden van dvd’s, WinDVD voor het bekijken van dvd’s en MediaOne Gallery, Video Studio en PhotoImpact 12 SE voor het bewerken van uw media. Jammer is dat Bullguard blijft zeuren om geactiveerd te worden. Wie liever zijn eigen software gebruikt, kan via Crtl+Alt+Del het programma afsluiten en deïnstalleren. Een ander minpuntje is de aanwezigheid van zowel Works 8.5 als de trial voor Office 2007, hier hadden we liever een keus gehad.

Accessoires

Bij dit notebook krijgt u een tas van Medion zelf en een notebook-muis, beide met het Medion-logo.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede prijs-prestatieverhouding
  • Lange batterijduur
  • Goede webcam
  • Iets oudere hardware
  • Te warm om op schoot te gebruiken
Al met al een bijzonder aardig notebook, zeker gezien de lage prijs van € 699. Voor gamers en zware videobewerkers is dit notebook niet geschikt, maar de gemiddelde gebruiker kan er prima mee uit de voeten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie