MacBook Pro 15" (MC373N/A)

Apple heeft de lente in z’n bol en vernieuwt de complete MacBook Pro-lijn. De grootste verschillen zijn te vinden bij de 15- en 17-inch modellen. Hoog tijd om Apple’s voorjaarsactie eens van dichtbij te bekijken.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Maken we de doos open, dan lijkt de 15-inch MacBook Pro als twee druppels water op het vorige model (najaar 2009). Alle aanpassingen zijn dan ook onder de motorkap uitgevoerd. Het belangrijkste verschil zit ‘m in de processor. Waren de vorige MacBook Pro-modellen nog uitgerust met een Core 2 Duo-processor (2,53 GHz, 2,66 GHz of 2,8 GHz), de nieuwe line-up mag zich rijk rekenen met een fonkelnieuwe Core i5 (2,4 GHz, 2,53 GHz) of Core i7 (2,66 GHz). De lagere kloksnelheid betekent niet dat u lagere prestaties moet verwachten; integendeel. Zo ondersteunden de Core-processoren HyperThreading, waardoor het besturingssysteem de beschikking heeft over vier (virtuele) cores. Turbo Boost geeft de processor kortstondig een prestatieboost, of schakelt een aantal cores uit om de overige cores hoger te klokken. Door dit soort trucjes presteren de nieuwe processoren aanzienlijk beter.

Eveneens aangepast zijn de grafische mogelijkheden. Alle modellen zijn uitgerust met geïntegreerde graphics (Intel) en een discrete GeForce GT330M-kaart. Het schakelen tussen deze twee grafische chips gebeurt transparant voor de gebruiker en biedt een mooie balans tussen accuduur en prestaties. De laatste belangrijke verbetering is dat Apple nu audio meestuurt over de mini-displayport, indien u over de juiste connector beschikt. Gebleven is het mooi led-verlichte scherm, het stijlvolle toetsenbord en het grote multitouch trackpad.

We zijn vooral benieuwd hoe de nieuwe Core i7-processor scoort. Zetten we hem af tegen zijn voorganger (Core 2 Duo 2,8 GHz) dan zien we een prestatiewinst van 10 tot 15 procent voor de processor en een prestatiewinst tot 25 procent voor de grafische kaart. Erg netjes dus, zeker omdat de accuduur niet veranderd is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • razendsnelle processor
  • automatisch schakelen gpu
  • fantastisch design en scherm
  • flinke hitteproductie
Als we nadelen moeten noemen aan de MacBook Pro met Core i7, dan wijzen we vooral op de hitteproductie. De behuizing wordt behoorlijk warm en de ingebouwde ventilator draait bij zware taken overuren. Wie geen rauwe processorkracht nodig heeft, kan beter voor een van de modellen met Core i5 gaan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: