abonneren

M912

De Gigabyte is het enige netbook dat significant afwijkt van de overige apparaten.

Ten eerste heeft hij een klapscherm in tabletuitvoering met een aanraakscherm en ten tweede heeft dit scherm – hoewel hij ook maar 8,9 inch groot is – wel een hogere resolutie van 1280 x 768. Dat is zeker bij het browsen op internet een groot voordeel.

Aanraakscherm

Voor de rest is hij vergelijkbaar met veel andere netbooks. Wij testen de XP Home-uitvoering. De M912 is ook met Linux of Vista Basic verkrijgbaar. Helaas wordt er geen software meegeleverd voor het aanraakscherm dat met een eenvoudige kunststof pen te bedienen is. Voor het bedienen van Windows zonder de tabletfunctionaliteit heeft de pen echter weinig nut. Wij zien die functionaliteit dan ook meer als een aardig extraatje.

Prestaties

De prestaties van het bij de Netbooks behoorlijk standaard Intel platform met Atom processor en bijbehorende chipset, zijn ook behoorlijk standaard en in overeenstemming met het beoogde eenvoudige gebruik.

Klapscherm

Het notebookje is door het klapscherm aan de dikke kant en door het scharnier minder robuust. Ook oogt het minder elegant dan de overige netbooks.
Door de beperkte afmetingen is ook het toetsenbord aan de kleine kant en vereist enige gewenning.

Accuduur

Ook de werktijd op een acculading is redelijk in overeenstemming met de vergelijkbare netbooks en is beperkt tot anderhalf tot bijna drie uur.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • 1280 x 768 resolutie
  • aanraakscherm
  • bluetooth
  • minder robuust
  • relatief duur
Dit compacte netbookje is ondanks zijn aanraakscherm net geen tablet-pc. Het biedt wel iets meer dan de gangbare netbooks maar is daardoor ook wel iets duurder.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie