abonneren

Lifebook T1010

Fujitsu Siemens is een van de volhouders met tablet pc’s. De nieuwe Lifebook T1010 volgt de nieuwste mode met een tablet scherm dat behalve met de pen ook aanraak gevoelig is en zo ook met de vinger te bedienen is.

Fujitsu-Siemens heeft van deze nieuwe tablet-pc in mat wit met een glanzende gedecoreerde inlay in het deksel fraai ontworpen strak geheel weten te maken. De convertible tablet pc heeft een degelijk scharnier en handig slot op het omklapbare scherm en heeft ook de tablet-pc toetsen inclusief de aanuitschakelaar keurig naast het scherm zitten. Het mooie van de met touchscreen en elektromagnetische pen bediening gecombineerde tablet is dat met Windows Vista beide bedieningsfuncties naadloos met elkaar te combineren zijn. De tablet bedieningsfuncties van Windows Vista werken ook hier uitstekend.

Celeron M

Jammer is dat Fujitsu-Siemens in de door ons geteste uitvoering van de T1010 een in onze ogen te goedkope processor gebruikt de Celeron M585. Deze budged-processor is een Single Core processor uit de 65 nm (code naam Merom) familie. De mobiele variant van de eerste Core processor zullen we maar zeggen. De benchmark resultaten van deze processor die wel op 2,1 GHz draait zijn op zich prima. Bij het gebruik van handschriftinvoer, en dat is toch een reden om een tablet-pc te kopen schieten de prestaties te kort. De software kan hier de penbewegingen niet goed volgen waardoor het handschrift schokkend na-ijlend op het scherm verschijnt, wat dan weer aanleiding is tot extra fouten.

Functioneel

De grafische 3D-prestaties zijn in overeenstemming met wat we van Intels nieuwste grafische mobiele chipset gewend zijn en ruim voldoende voor het beoogde (zakelijke) gebruik. De connectiviteit van deze T1010 is met alle moderne aansluitingen dik in orde.

Mobiliteit

De resolutie en scherpte van het 13,3 inch breedbeeldscherm zijn prima, de kleur en contrast worden door de tabletlaag op het scherm een beetje beperkt en maakt het beeld een beetje flets. Ook is het scherm samen met het notebook met vier centimeter aan de dikke kant. Het gewicht is met 2,2 kilo voor een tablet pc niet gering. De batterijduur stimuleert het mobiele gebruik ook niet echt met een door ons gemeten accuduur van twee tot ruim drie uur.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • tablet scherm
  • touchpanel
  • prijs
  • trage single core processor
  • aan de zware kant
Een op zich prima tablet pc met een voor een tablet pc redelijke prijs, jammer is dat er op de processor is bezuinigd. Voor wie de handschriftfunctionaliteit er niet zo to doet zal dat weinig uitmaken. Voor wie het er wel toe doet raden we de ongeveer 180 euro duurdere versie met een Core 2 processor aan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie