abonneren

Lifebook S2110

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Strak, licht en krachtig notebook met AMD Turion 64.

Met dit mooie chique zwarte notebookje bent u helemaal klaar voor de toekomst.
In alle ophef rondom de Intel Centrino processors zou je bijna Intels rivaal AMD uit het oog verliezen. Gelukkig zijn er nog steeds een aantal notebookfabrikanten die notebooks maken met AMD processoren. Dat deze behalve een gunstige prijs ook heel goed kunnen wedijveren met de op Intel gebaseerde exemplaren bewijst deze door ons geteste Fujitsu Siemens Lifebook 2110. Het op zakelijke gebruikers gerichte notebook valt met zijn bescheiden gewicht van 1,64 kg in de lichte categorie. Met een 13-inch scherm in de traditionele beeldverhouding heeft het bescheiden afmetingen en is dus gemakkelijk mee te nemen.

Prestaties

De prestaties van de mobile AMD Turion 64 processor met 512 MB geheugen gecombineerd met de Ati Xpress200 chipset leveren heel behoorlijke prestaties die zich kunnen meten met die van de bijzonder gangbare Centrino M740, die loopt op een vergelijkbare kloksnelheid. In grafische prestaties wordt de Intel chipset door dit notebook overtroffen. Belangrijk argument volgens de AMD aanhangers voor de Turion is de 64-bits ondersteuning, waarmee u helemaal klaar bent voor de toekomst.
Het glanzende scherm heeft een bescheiden traditionele resolutie van 1024 x 768 maar levert wel een mooi helder en scherp beeld dat op deze afmetingen heel goed leesbaar is. Wel geeft ook dit scherm redelijk veel reflecties is de kijkhoek horizontaal goed, maar zoals we vaker zien verticaal beperkt. Voor het kijken van video is het dus alleen geschikt als je er goed voor zit.

Combospeler

Ons testexemplaar is uitgerust met een cdrw-dvd-rom combo in een verwisselbare uitvoering. Zo kan de drive eenvoudig worden verwisseld met een ander exemplaar of bijvoorbeeld een optioneel beschikbare extra accu.
Hiermee zou de werktijd tot een werkdag moeten worden opgerekt. Feit is dat de door ons gemeten batterijduur van het notebook nu al op ruim 2,3 uur uitkomt en dat is ook een hele nette prestatie die zich met de Centrino kan meten.
Alle gebruikelijke aansluitingen zijn aanwezig inclusief wireless lan zodat u met dit notebook voor dagelijks mobiel gebruik uitstekend uit de voeten kunt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compact.
  • Licht.
  • Goede prestaties.
  • Beperkte schermresolutie.
Dit nette compacte en lichte notebook met prima prestaties is helemaal klaar voor de 64-bits toekomst. De prijs is behoorlijk maar niet onredelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie