abonneren

Lifebook P7230

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Een ultra mobiel notebookje dat flexibel is in gebruik, dankzij de modulaire dvd-writer die kan worden vervangen door een extra batterij.

Bij het uitpakken van dit notebookje zijn we op slag verliefd. Het is 27 x 20 cm klein met een 10,6 inch breedbeeldscherm; is 1,4 kg licht en toch bijzonder compleet. Een dvd-writer ontbreekt namelijk niet en voor wie extra autonomie prefereert, kan deze eenvoudig worden uitgewisseld met een optionele extra batterij.
Om even bij het scherm te blijven; dit is een niet hinderlijk glanzend tft-scherm met heldere kleuren en goede kijkhoek dat wordt verlicht door ledverlichting wat ongetwijfeld bijdraagt aan het lage energiegebruik. Het scherm heeft een goede hoge resolutie van 1280 x 768.

Prestaties

De P7230 wordt aangedreven door een 1,2 GHz Intel Core Solo processor in ulv (ultra low voltage) uitvoering dus bijzonder zuinig met energie. De processor wordt ondersteund met 1 GB geheugen, en een Intel 945 GMS graphics. Deze combinatie levert geen bijzondere prestaties op maar is ruim voldoende voor normaal (zakelijk) notebookgebruik ook met Windows Vista Aero interface. Een Windows Vista prestatie index van 2.0 vinden wij helemaal niet gek.

Compleet

Het Lifebook is helemaal state off the art en bijzonder compleet met firewire, flashcardlezer, abg wlan, gigabit netwerk en niet te vergeten een ingebouwde umts/hsdpa module. Zo is er altijd verbinding met het (inter)netwerk mogelijk.
Voor de veiligheid ontbreekt een vingerafdruklezer en tpm-module ook niet en een videochat met de ingebouwde webcam is ook voorzien.

Handig

Onze ervaringen zijn bijzonder plezierig met dit notebookje. Het dankzij de magnesium behuizing en ledverlichting dunne deksel gaat zonder sluiting open. Er is een klein maar fijn touchpad en lekker tikkend toetsenbord. Op het bureau zorgt een meegeleverde portreplicator en een dockingconnector voor de noodzakelijke externe aansluitingen.

Energiezuinig

Er is een speciale energiebesparingsfunctie waarmee alle overbodige apparaten worden uitgeschakeld en het scherm gedimd. Zo weet weet het notebook het tussen de vier en negen uur uit te houden op één batterijlading; een bijzondere prestatie.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ultra compact
  • batterijduur
  • umts/hsdpa
  • prijzig
Een bijzonder plezierig compact en compleet notebookje. Dankzij de lange batterijduur en compleet met umts/hsdpa een uitstekend gezelschap voor op reis.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: